Skip to main content

Blonderen

Wat is blonderen eigenlijk?

De blonderingsprocedure is dezelfde als die bij permanente haarkleuringen, enkel bij blonderen worden er geen nieuwe haarkleur pigmenten aan het haar toegevoegd. Blonderen met ammoniak en waterstof peroxide zorgen ervoor dat je kleurpigmenten lichter van kleur worden (ontkleuren van je haar). Verschillende kleurnuances kunnen worden gecreëerd, afhankelijk van de inwerktijd en de gebruikte producten. Door de haar uitgroei is het nodig om elke vier tot zes weken je haar bij te verven. Van alle haartypes is blond haar het meest gevoelig voor haarproblemen, bijvoorbeeld uitdrogen. Daar blond haar over weinig melanine ter bescherming tegen vrije radicalen beschikt, is het aan te raden speciale haarverzorgingsproducten te gebruiken Afhankelijk van je natuurlijke haarkleur is het mogelijk om natuurlijk blond haar meer glans te geven met kleurshampoos. De kleur blijft ongeveer drie shampoobeurten in je haar, maar verlichten het haar niet.

Tips

blonderen haar

Hoe lichter het haar, hoe sterker het kleureffect – bij geblondeerd haar moet men zeker voorzichtig zijn. In de ruwe haarstructuur kunnen de kleurpigmenten dieper indringen en zijn daarom zeer moeilijk uitwasbaar. Dit is vaak het geval bij roodnuances. Een geel- of oranjekleurige tint na blondering kan men door een her blondering verwijderen. Een ‘geel’ blonde haarkleur wordt met behulp van een askleurige toon geneutraliseerd. Je kunt dit beter aan de kapper overlaten! Wie graag zelf de haren stralend blond wil verven kan voor onaangename verassingen komen te staan. De blondering kan rood, oranje of geel uitvallen. Pas na de aangegeven inwerktijd is het blondeerproces compleet afgesloten. Verkort men deze, dan kan het resultaat geel of zelfs compleet oranje uitvallen. Als je natuurlijk blond haar hebt kun je een shampoo of conditioner gebruiken met kamille. Dit is een natuurlijke haarkleurer die gebruikt wordt om het haar op te lichten.

Blonderen met behulp van een blondeermuts

blonderen haar kleuren

Als haar met deze techniek geblondeerd is, gebeurt het vaak: In het begin zien de haren er perfect uit, maar daarna worden ze steeds donkerder. Deze methode blondeert dunne strengen haar, die zich na de blondering ongeveer een week lang heel goed als streng samen houden. Oorzaak is dat door het blondeermiddel ook de haarschacht ruwer wordt. Na elke wasbeurt en styling vermengen de fijne haren zich onderling meer en meer met het overige haar, zodat de totale indruk ontstaat dat het haar donkerder lijkt. Niet de strengen zelf worden donkerder, de afzonderlijke haren verdelen zich slechts “breder” in het overige haar. Als men echter bredere haarlokken blondeert, blijft het lichte blond langer. Blonderen van fijn haar (en permanenten) zorgen ervoor dat de haarschacht ruw wordt. Hierdoor wint elk haartje aan volume. Geblondeerde lokken kunnen fijn haar meer volume geven.

Wat is blond haar?

Het melaninegehalte van het haar bepaald de individuele haarkleur. Het melanine wordt in de melanocyten geproduceerd. Dat zijn cellen die zich onder andere in de haarfollikelen bevinden. De melanocyten zetten lichaamseigen aminozuren om in kleurstoffen, de zogenaamde melanine. Door fijne kanaaltjes komt melanine in de keratinecellen van het haar. Er zijn twee verschillende soorten melanine, die voor verschillende haarkleurvarianten verantwoordelijk zijn: Het EU melanine is het zwart-bruine pigment en bepaald hoofdzakelijk de diepte van de haarkleur. Het komt in bruin en zwart haar duidelijk in herkenbare korreltjes voor. Het faeomelanine is het rode pigment, dat verantwoordelijk is voor (licht)blond en rood haar. Deze melanine is van structuur gezien veel fijner en kleiner …meer

Haarverzorging: Categorie blonderen bij haarshop.nl


Producten die u kunnen interesseren