Skip to main content

Haar kleuren

Haarkleurtrends 2023

Breed pallet aan haarkleurtrends in 2023. Bij de haarkleurtrends 2023 draait alles om het omarmen van jouw unieke stijl en persoonlijkheid. Of je nu een klassieke kapseldrager bent die liever vasthoudt aan tijdloze tinten of een gedurfde pionier die graag nieuwe kleurrijke horizonten verkent.

Haar verven

Een keer haar verven, altijd haar verven! “Permanente” haarkleur producten die worden gebruikt om haar te verven bestaan uit twee componenten die voor het aanbrengen samengevoegd worden. De zogenaamde¬† “kleurprecursors” en een “oxidant” (ammoniak). Een permante haarkleur product dringt diep in de haarschacht door en is blijvend.

Kleurspoeling

Kleurspoeling is uitwasbaar! Een kleurspoeling is een milde, tijdelijke werkzame behandeling om het haar een ander kleur te geven. De producten hechten zich aan de buitenkant van de haarschacht met verf die niet in de haarschacht kan doordringen.

Henna haarverf

Alles over henna haarverf! Vierduizend jaar geleden werd henna haarverf zowel voor het kleuren van textiel gebruikt, als ook voor het verven van haren.

Grijs haar

Help – ik heb grijs haar! Onze genen bepalen onze grijze haren. Vroegtijdige vergrijzing is genetisch bepaald en (helaas) kun je het proces niet terugdraaien. Als je (groot)moeder vroeg grijs was is het mogelijk dat jij ook vroeg grijs zult worden.

Haarkleur

arkleur genetisch bepaald De genen bestemmen de haarkleur. Onze genen bepalen onder andere welke kleur het haar heeft, of ze glad of krulvormig zijn, dik of dun en wanneer de eerste grijze haren komen.

Blonderen

Wat is blonderen eigenlijk? De blonderingsprocedure is dezelfde als die bij permanente haarkleuringen, enkel bij blonderen worden er geen nieuwe haarkleur pigmenten aan het haar toegevoegd. Blonderen met ammoniak en waterstof peroxide zorgen ervoor dat je kleurpigmenten lichter van kleur worden (ontkleuren van je haar).

Highlights

Highlights minder belastend voor je haar! Men kan highlights met verschillende technieken aanbrengen, bijvoorbeeld m.b.v. een kam, folie/ colorboard technique, muts of painting/ balliage (Fr.)/ ballyage (USA). Over het algemeen zijn highlights minder belastend voor je haar, omdat ze niet tot aan de haarwortel aangebracht worden en omdat niet al je lokken geverfd worden.