• Home
 • Haar
 • Fohnen haar kan haar beschadigen

Fohnen haar kan haar beschadigen

Verkeerd fohnen haar kan haar beschadigen.

Te warm fohnen is voor het haar niet goed. Het is beter om ze na het wassen op te laten drogen aan de lucht. Vaak is het onmogelijk om je haar te stylen zonder gebruik van een föhn. Gebruik dan in ieder geval de laagste temperatuur stand.

Als je een fohn gebruikt kun je je haar beter stylen als het nog vochtig (handdoek droog) is. Nat haar is gevoeliger en poreuzer als droog haar. Als je je haar fohnt als het nog extreem nat is dan beschadig je je haar. Dat is de reden dat de kapper je haar na het knippen weer opnieuw vochtig maakt! Fohn je haar compleet droog, zodat je gewenste haarstijl langer in model blijft. 

De haren of met het hoofd naar voren fohnen of van onder naar boven tussen de haren fohnen. Niet van bovenaf fohnen en daarbij de haren van wortel naar haaruiteinde toe fohnen, anders zet het vet zich op de haarschacht vast en zijn de haren weer snel vet.

Beweeg de borstel door het haar, zodat de hete lucht over de borstel heen het haar droogt. Als de hete lucht door het haar heen geblazen wordt is het mogelijk dat je haar pluist.

Een ionische fohn zorgt ervoor dat je haar sneller droog is. De ionen zorgen ervoor dat de statische electriciteit vermindert, zodat je haar niet pluizig wordt. Dankzij deze ionentechniek worden positieve ladingen in de lucht bij het drogen direct geneutraliseerd.

Waarschuwing

Wees voorzichtig als je je fohn gebruikt als er water en kinderen in de buurt zijn. Trek de stekker uit na het fohnen en leg de fohn op een veilige plek, zodat kinderen zich niet kunnen verbranden. Klik hier voor het actuele aanbod van de fohns!

Haar kammen

De gouden regel is om nooit je haar te kammen/ borstelen als het nog nat is. Nat haar is gevoeliger en poreuzer dan droog haar. Het is aan te bevelen om een grove kam of een borstel met afgeronde, wijder uit elkaar staande tanden te gebruiken. Kies je borstels en kammen zorgvuldig uit. Probeer weinig druk uit te oefenen als je je haaraanzet borstelt/ kamt. Borstel je haar in secties en begin aan de haaraanzet en borstel of kam naar de haaruiteinden toe. Wees voorzichtig met het kammen of borstelen van de haaruiteinden.

Reacties (2)

 • Avatar

  Marga Pisters

  |

  Is dit particulier
  of ook voor de kapperszaak
  graag porijzen van alter ego fohn

  • Avatar

   Sophie

   |

   Geachte mevrouw Pisters,

   Allereerst hartelijk dank voor uw reactie.

   Helaas kunnen wij op dit moment alleen maar de EGO Professional
   BIG Ego Infuse
   (inclusief Argan Olie Verpakking) leveren.
   Ik heb de producten op de betreffende pagina aangepast.

   Bijgaande link verwijst naar de fohns die wij op dit moment in het assortiment hebben:
   http://hairweb.nl/haar/fohnen-haar/

   Prijzen zijn voor zowel particulieren als voor kappers.

   Hopende u voldoende informatie te hebben verstrekt,

   hartelijke groeten van

   Sophie
   HairWeb.nl

Reacties zijn gesloten