• Home
  • Keratine bondings

Keratine bondings

Wat zijn keratine bondings nu eigenlijk?

Bonding” staat eigenlijk voor de verbinding van de haarextension aan het haar. Een keratine bonding is een bevestigingsstukje van polymeren die vergelijkbaar is met menselijk haar, die je eigen haar met de extensies verbindt. Daardoor is deze methode uitermate geschikt voor tijdelijke extensies en is deze niet schadelijk voor het eigen haar. Ze worden er na een tijdje (zo lang als je wilt) uitgenomen en weer opnieuw hergebruikt. Dit hergebruiken, in het vakjargon “rebonding” genoemd, is het hergebruik van de haarverlengingsstrengen. Deze strengen worden verwijderd uit het haar en daarna weer met nieuwe bondjes in het haar bevestigd.

De bondings worden met een Ultra Sonic machine of de nieuwere Multi Sonic machine ingezet. Door middel van deze ultrasone machine worden onhoorbare geluidsgolven geproduceerd. Door de wrijving van deze geluidsgolven wordt de bonding met geluidsgolven zacht gemaakt.

Op dit moment is het nog steeds de meest gebruikte methode. Deze ultrasonic techniek beschadigt je natuurlijke haar niet, omdat deze “koud applicatie” techniek geen verbindingen met warmte of chemicalieën gebruikt voor de bevestiging van de haarstrengen. De strengen worden bevestigd door middel van geluidsgolven. Voor diegenen die extreem dun en fijn haar hebben kan men met deze techniek ongelooflijke resultaten bereiken.

Het is belangrijk een speciale shampoo te gebruiken die gegarandeerd geen alcohol of silicone bevat, anders kunnen de de keratineverbindingen oplossen. Om dit te kunnen garanderen biedt Great Lengths een speciaal haarverlengingsproductenpakket aan. Je kunt een haarverlenging met een goede steiltang glad maken, maar let erop dat de bondings  niet met de steiltang  in contact komen.

De haarextensies kunnen ook verwijderd worden met behulp van een speciale verwijderingstang met een op olie gebaseerd product of met een speciaal verwijderingsproduct (zie video).