Skip to main content

Fijn haar

Last van fijn en dunner wordend haar?

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat veel vrouwen fijn, dun en slap haar als een haarprobleem zien. Naast glanzend haar is dik haar één van de belangrijkste criteria voor mooi haar.

Speciaal vrouwen die dun, fijn haar hebben en vrouwen en/ of mannen die aan alopecia androgenetica lijden is dit fenomeen bekend. Normaal haar is tussen 0,05 en 0,07 millimeter dik – fijn haar is daarbij met 0,02 tot 0,04 millimeter maar half zo dik. Dunner wordend haar is een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces. Na de menopauze heeft één van de twee vrouwen last van dunner wordend haar.

Styling en haarverzorgingstips

Haar knippen maakt je haar niet dikker. Beschadigde haarpunten kunnen je haar er optisch dun uit laten zien en regelmatig je haarpunten bij laten knippen kan je haar dikker doen lijken. In ieder geval is het aan te bevelen om je haar nooit droog te wrijven met een handdoek. In plaats daarvan is het beter om met je vingers het overtollige water uit je haar te knijpen en je haar daarna voorzichtig droog te deppen. De wrijving kan de haarschacht beschadigen.

Een goede haarborstel mag je hoofdhuid niet irriteren en zorgt ervoor dat je haar niet vast komt te zitten. De borstel moet gemakkelijk door je haar glijden. De haarborstels/ stekels moeten lang genoeg zijn om je haar te kunnen kammen en moeten gemakkelijk uit haarpunten te verwijderen zijn. Een rubberen grip of rubberen stekels zijn aan te bevelen, omdat deze voor minder statische elektriciteit zorgen (wat vooral bij fijn haar belangrijk is).

Te warm föhnen is voor het haar niet goed. Het is beter om ze na het wassen op te laten drogen aan de lucht. Vaak is het onmogelijk om je haar te stylen zonder gebruik van een föhn. Gebruik dan in ieder geval de laagste temperatuurstand. Als je je haar wilt föhnen hou er dan rekening mee dat je je haar gemakkelijker in model brengt als je haar vochtig (25% nat) is. Natte haren zijn gevoeliger en beschadigen sneller dan droog haar. Elke kapper maakt je haar na het knippen weer vochtig alvorens je haar te föhnen! De haren of met het hoofd naar voren föhnen of van onder naar boven tussen de haren föhnen. Niet van bovenaf föhnen en daarbij de haren van wortel naar haaruiteinde toe föhnen, anders zet het vet zich vast op de haarschacht en is je haar weer snel vet.

Men zegt dat een permanent een goede optie is om dun haar meer volume te geven. Dit klopt niet helemaal – permanenten kan je haar voller doen lijken, maar als je je haar compleet permanent (speciaal op kleine rollers) en dit regelmatig doet om uitgroei te stoppen dan is dat niet de ideale perfecte oplossing als je vol en mooi haar wilt hebben.

Meer volume voor fijn haar

Als je fijn haar blondeert of permanent dan wordt de haarschacht ruw en elk haartje wint volume. Blonde highlights bijvoorbeeld kunnen fijn haar meer volume geven!

Interne link Tips voor dun en fijn haar van Arjan Bevers (Avanti Kappers in Helmond)

 

Shampoo voor fijn haar 
Conditioner voor fijn haar


Producten die u kunnen interesseren