Skip to main content

Blog

HAAR Horoscoop 2024

HAARmonische horoscoop 2024. Wat zegt je sterrenbeeld over je haar? Kapsels en haar spreken voor zich, als je haar maar goed zit…

Nageltrends 2023

Kleurrijke nagels: van Barbie pink tot Neon palet! De nageltrends in 2023 zijn dit jaar wederom, net zoals bij de haartrends in 2023, voornamelijk gebaseerd op de klassieke trend, de French Manicure.

Undercuts

Ehh… wat zijn undercuts? Deze mainstream kapseltrend is door de jaren heen altijd erg trendy geweest. In de jaren 1920 en 1930 was de undercut al polpulair bij vrouwen, ze knipten het haar dan meestal aan één kant korter. Eind jaren tachtig was David Bowie de eerste die de zogenaamde “undercuts” geïntroduceerd heeft.

Haarkleurtrends 2023

Breed pallet aan haarkleurtrends in 2023. Bij de haarkleurtrends 2023 draait alles om het omarmen van jouw unieke stijl en persoonlijkheid. Of je nu een klassieke kapseldrager bent die liever vasthoudt aan tijdloze tinten of een gedurfde pionier die graag nieuwe kleurrijke horizonten verkent.

Keratine bondings

Wat zijn keratine bondings nu eigenlijk? Keratine Bondings zijn eigenlijk voor de verbinding van de haarextension aan het haar. Een keratine bonding is een bevestigingsstukje van polymeren dat vergelijkbaar is met menselijk haar en dat je eigen haar met de extensies verbindt.

Haartrends 2023

Veelzijdige Haartrends in 2023. De haartrends 2023 zijn gebaseerd op gemoderniseerde klassieke kapseltrends die passen bij elke gezichtsvorm. Het accent wordt dit jaar gelegd op de natuurlijke textuur van het haar, voor een optimale gezonde, glanzende haarpracht.

Gezichtsvormen en kapsels

Relatie tussen gezichtsvormen en kapsels? De vorm van je gezicht is de belangrijkste factor voor het bepalen van het juiste kapsel voor jou. Of je nu een rond, vierkant, ovaal of driehoekig gezicht hebt – het kapsel moet bij je gezicht passen.

Bad hair day

Regelmatig een bad hair day? Een “Bad hair day” is een dag waarop je kapsel niet zit en waar je niks aan kunt veranderen. Zelfs opnieuw wassen en stylen helpen niet!

Haar problemen

Haar problemen zorgen voor negatief zelfbeeld Wie kent het niet! Heb jij ook droog-, dun-, fijn-, beschadigd– of gespleten haar of te weinig volume? Wat voor de een een haarprobleem is, is voor een ander misschien een klein haarprobleempje. Wanneer heb je eigenlijk haarproblemen?

Tips voor een goede kapper!

Ook op zoek naar tips voor een goede kapper? Topkapper Arjan Bevers adviseert De eigenaar van Avanti Kappers en Coiffure Award winnaar 2014 persoonlijk, geeft je een paar persoonlijke tips om de zoektocht naar de kapper te vereenvoudigen!

Pixie cut blijft cult kapsel

Zelfverzekerde pixie cuts looks! Eind vijftiger jaren werden de pixie cuts populair, toen Audrey Hepburn dit kapsel in haar debuutfilm Roman Holiday droeg. Eind zestiger jaren heeft actrice Mia Farrow ook gekozen voor een pixie cut. Eind jaren tachtig heeft David Bowie de “undercut” opnieuw geïntroduceerd. In 2010 werd de pixie cut weer populair door […]

Tips voor dun en fijn haar

Heb jij ook dun en fijn haar? Arjan Bevers drie tips om dit haarprobleem het hoofd te bieden: een goed geknipt kapsel, kleuren en de juiste producten. Een goed geknipt kapsel In negen van tien gevallen kun je dun haar beter (bot) knippen dan snijden.

Haar verzorging op haar type

Wat is mijn haar type? Help! Wat is in godsnaam mijn haar type? Welke haartypes bestaan er eigenlijk? Het bepalen van je haartype can make your day! Er bestaan veel verschillende haar types, dus is het zaak om je lokken eens te bekijken ná een wasbeurt en zónder dat je gebruik gemaakt hebt van stylingproducten.

Kort haar of lang haar?

John Frieda helpt! Wie kent het niet… Als je al die leuke korte kapsels en de bobs voorbij ziet komen, denk je misschien ‘zou ik leuk met een kort kapsel staan?’ Andersom, als je kort haar hebt denk je waarschijnlijk ‘zou lang haar mij staan?

Bezoek aan kapper in Florence.

Bij de kapper in Florence Je kent het wel. Voor je vakantie zoveel te doen dat je eigenlijk achter allerlei dingen aanloopt en je gewoonweg vergeten bent om een afspraak bij je kapper te maken. Helaas dus op vakantie met ongeverfde haar uitgroei.

Invisibobble

Nieuwe haarelastiek breekt haar niet af! De nieuwe Invisibobble haarelastiek is een Duits merk dat een nieuw soort haarelastieken maakt, die ervoor zorgen dat het haar geen knikken of bobbels krijgt door het dragen. Dit is mogelijk omdat het elastiek in de vorm van een gedraaid telefoondraad gemaakt wordt.

Wat is een goede kapper?

Zoals beloofd… Wat is een goede kapper? Moet die altijd duur zijn? Kun je bij een budget kapper nooit goed geknipt worden? Hoe vind ik een goede kapper? Allemaal goede vragen, maar de antwoorden zijn niet zo makkelijk! 

Haar kleuren, tóch zelf doen?

Tja, dit is een moeilijke… Als kapper en eigenaar van een bedrijf heb ik natuurlijk mijn eigen belangen en kappers in het algemeen vinden het helemaal niks, mensen die zelf hun haar kleuren! Maar om nou alleen maar te roepen het is niks, dat vind ik ook wel een beetje kort door de bocht.

Persoonlijke ervaring haarverlenging

Gewoonweg voller haar Op 11 april was het dan eindelijk zover. Met gemengde gevoelens, ietwat nerveus en met lood in mijn schoenen stapte ik bij Avanti Kappers in Helmond binnen. Vandaag was het dé dag.

Help – ik heb dun haar!

Waarom heb ik dun haar? De meeste vrouwen zijn ontevreden over hun haar. Het krult terwijl je liever steil haar wilt, het is kaarsrecht en je zou liever een mooie slag hebben, het pluist, vervelende kruinen, het is te dik maar vooral: het is te DUN!