Skip to main content

Kleurspoeling

Kleurspoeling is uitwasbaar!

Een kleurspoeling is een milde, tijdelijke werkzame behandeling om het haar een ander kleur te geven. De producten hechten zich aan de buitenkant van de haarschacht met verf die niet in de haarschacht kan doordringen. Hierbij wordt enkel de kleur van het haar geïntensiveerd en het wordt in de loop van enige weken uit het haar gewassen. Je haar neemt zijn oorspronkelijk haarkleur weer aan. Je kunt goede resultaten bereiken als je nieuwe haarkleur donkerder is dan je natuurlijke haarkleur. Soms worden hier ook plantenkleuren voor gebruikt, bijvoorbeeld henna. Deze gelden als bijzonder mild en laten het haar glanzen.

In principe is het zo dat hoe lichter het haar, hoe sterker het effect van kleurspoelingen. Bij geblondeerd haar moet men in ieder geval voorzichtig zijn. In de ruwe, reeds beschadigde, blonde haarstructuur kunnen de kleurpigmenten dieper indringen en laten zich moeilijk uit het haar wassen. Het is bijzonder vaak bij roodtinten het geval.

Een geel-  of oranje kleur na blonderen kan men door een nieuwe blondering uit het haar verwijderen. Een geelachtig blond wordt door en askleurige kleurtint gematteerd.

Als je haar minder dan tien procent grijs is is het mogelijk om grijs haar te bedekken met een kleurspoeling – natuurlijk is het een tijdelijke kleuring (semi-permanente kleuring) en was je de kleur en geleidelijk weer uit.

Kleurspoelingstips

Neem voor je een kleurspoeling gebruikt een paar highlights, zodat je verschillende haarkleur nuances in je haar krijgt.

Om je kleurspoeling langer te kunnen genieten kun je deze opfrissen met behulp van een kleurspoelmousse of kleurshampoo. Als je tot tien procent grijs haar hebt, kan het vijftig procent grijs haar bedekken.

Wees voorzichtig met chemisch (geverfd, geblondeerd) behandeld haar. Het eindresultaat is onvoorspelbaar. Laat dit over aan de kapper!

Om de juiste haarkleur te kiezen is het belangrijk een analyse te maken van je natuurlijke haarkleur,  je kleur ogen en je huidtoon.

Kleurspoelingen  verliezen bij elke wasbeurt hun kleur, dus een goed alternatief alvorens je je haar permanent gaat verven! Je kunt kijken of de haarkleur inderdaad bij je past en indien dit niet zo is dan was je de kleur gewoon uit je haar!

Gerelateerde productlinks kleurspoelingen

Nog nooit gekleurd haar
Reeds eerder gekleurd haar
Grijs haar
Blond haar
Uitgroei
Geblondeerd haar
Dun haar
Normaal haar
Poreus haar


Producten die u kunnen interesseren