Skip to main content

Haar verzorging

Gezichtsvormen en kapsels

Relatie tussen gezichtsvormen en kapsels? De vorm van je gezicht is de belangrijkste factor voor het bepalen van het juiste kapsel voor jou. Of je nu een rond, vierkant, ovaal of driehoekig gezicht hebt – het kapsel moet bij je gezicht passen.

Haar verzorging op haar type

Wat is mijn haar type? Help! Wat is in godsnaam mijn haar type? Welke haartypes bestaan er eigenlijk? Het bepalen van je haartype can make your day! Er bestaan veel verschillende haar types, dus is het zaak om je lokken eens te bekijken ná een wasbeurt en zónder dat je gebruik gemaakt hebt van stylingproducten.

Kort haar of lang haar?

John Frieda helpt! Wie kent het niet… Als je al die leuke korte kapsels en de bobs voorbij ziet komen, denk je misschien ‘zou ik leuk met een kort kapsel staan?’ Andersom, als je kort haar hebt denk je waarschijnlijk ‘zou lang haar mij staan?

Zon droogt haar uit

Haar en zon geen goede combinatie! In de zomer heeft je haar het zwaar te verduren. Terwijl de huid in de zon pigment opbouwt, wordt het pigment in het haar juist afgebroken. Het haar verliest zijn kleur, de zon droogt je haar uit en het wordt stug.