Skip to main content

Haar problemen

Verschillende haarziekten

Meer info over verschillende haarziekten Er zijn verschillende haarziekten die de oorzaak zijn van een voor iedere ziekte passend haarverlies patroon. Een arts kan aan de hand van het patroon meestal snel herkennen welke haarziekten hij/ zij kan uitsluiten.

Haaruitval vrouwen vaak hormonaal

Haaruitval vrouwen normaal? Vroeg of laat overkomt het iedereen – haaruitval vrouwen. Het begint vaak onschuldig – steeds meer haar blijft achter in de kam, badhanddoek of in het afvoerputje van de douche.

Haaruitval mannen

Waarom hebben mannen haaruitval? Mannen hebben van nature uit eerder haaruitval en dit kan al op tamelijk jonge leeftijd voorkomen – mannelijke hormonen zoals testosteron verkorten de groeifase van het haar soms al met aanvang twintig.

Bad hair day

Regelmatig een bad hair day? Een “Bad hair day” is een dag waarop je kapsel niet zit en waar je niks aan kunt veranderen. Zelfs opnieuw wassen en stylen helpen niet!

Tips voor dun en fijn haar

Heb jij ook dun en fijn haar? Arjan Bevers drie tips om dit haarprobleem het hoofd te bieden: een goed geknipt kapsel, kleuren en de juiste producten. Een goed geknipt kapsel In negen van tien gevallen kun je dun haar beter (bot) knippen dan snijden.

Föhnen haar kan haar beschadigen

Verkeerd föhnen haar kan haar beschadigen. Te warm föhnen is voor het haar niet goed. Het is beter om ze na het wassen op te laten drogen aan de lucht. Vaak is het onmogelijk om je haar te stylen zonder gebruik van een föhn. Gebruik dan in ieder geval de laagste temperatuur stand.

Zon droogt haar uit

Haar en zon geen goede combinatie! In de zomer heeft je haar het zwaar te verduren. Terwijl de huid in de zon pigment opbouwt, wordt het pigment in het haar juist afgebroken. Het haar verliest zijn kleur, de zon droogt je haar uit en het wordt stug.