Skip to main content

Haaruitval mannen

Waarom hebben mannen haaruitval?

Mannen hebben van nature uit eerder haaruitval en dit kan al op tamelijk jonge leeftijd voorkomen – mannelijke hormonen zoals testosteron verkorten de groeifase van het haar soms al met aanvang twintig. Alopecia Androgenetica is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij mannen (95%).

Oorzaak is een geërfde overgevoeligheid van de haarwortels voor de mannelijke geslachtshormonen, de zogenaamde androgenen (o.a. testosteron), die bij mannen meer en bij vrouwen in geringere concentratie geproduceerd worden. Kaalheid bij mannen begint bij de inhammen of de kruin met daarna dunner wordend haar bovenop het hoofd.

Dagelijks verliest men ongeveer 50 – 125 haren. Gelukkig worden deze haren weer vervangen. Men spreekt van haarverlies als de uitgevallen haren niet meer vervangen worden of als men meer dan 125 haren per dag verliest.

Kale mannen hebben een verhoogde kans op hart- en vaatziektes en zijn vaak insuline resistent.

Het risico wordt nog groter als mannen lijden aan hoge bloeddruk en een hoog cholesterol gehalte.
De combinatie van pleksgewijze haaruitval en hoge bloeddruk verdubbelt dit risico.

Mannen met uitgebreide plekgewijze haaruitval en een hoog cholesterol gehalte hebben een verhoogd risico om een hartziekte te krijgen dan mannen die alleen een hoog cholesterol gehalte hebben (en geen haaruitval).

Als je hartziektes wilt voorkomen (hoge bloeddruk en/ of cholesterol) zou je ervoor moeten zorgen dat je een normaal gewicht hebt en dit ook behoudt, daarnaast zou je meer moeten bewegen en in ieder geval stoppen met roken.

 

–  Behandeling Haaruitval
–  Behandeling Haar Treatment
–  Anti haaruitval Shampoo
–  Haarspray


Producten die u kunnen interesseren