Skip to main content

Haar info

Verschillende haar types

Welke verschillende haar types bestaan er eigenlijk? Afhankelijk van de leeftijd en de plaats op het lichaam bestaan er drie verschillende opgebouwde haar types: Lanugo haar, vellushaar (ook wel wolhaar genoemd) en terminaal haar.

Type- en stijladvies

Type/- en stijladvies basis voor kapsel! Je komt net van de kapper – en je bent eigenlijk niet tevreden met je nieuwe coupe? Je hebt nu misschien een van de nieuwe trendy kapsels, maar het resultaat van een kappersbezoek is toch niet dat, wat je je eigenlijk wenste of voorstelde?

Permanenten

Permanent bestaat meer dan 100 jaar In 1906 heeft de Duitse kapper Karl-Ludwig Nessler de eerste chemische behandeling uitgevonden die het haar krult. De zogenaamde “Dauerwelle,” bij ons beter bekend als de permanent. Honderd jaar later is permanenten nog steeds populair.  

Waarom doet haar knippen geen pijn?

Omdat haar uit keratine bestaat! Haar, hand- en teennagels zijn dode epidermale cellen. Ze bestaan uit eiwitten, het zogenaamde keratine, die geen zenuwuiteinden bezitten.

Opbouw van het haar

Hoe is ons haar eigenlijk opgebouwd? Haar, hand- en teennagels zijn dode epidermale cellen (= behorend tot de opperhuid). Haar bestaat uit verhoornde opgestapelde cellen van de huid, die net zoals parels aan een ketting gerijgd zijn. Ze behoren, samen met de nagels, tot de huidaanhangsels. 

Haargroei fasen

Waarom groeit mijn haar zo langzaam? De levensduur van een haar kan erg verschillend zijn. De kortste levensduur komt vaker bij mannen voor, omdat deze vaak van nature uit eerder haaruitval heeft. Het normale verloop van de haarcyclus noemt men een zogenaamde haarwisseling.

Mannen – scheren – baard

Interessante feiten over baard en het scheren! De circa 7.000 tot 15.000 baardharen van een man groeien meer dan één centimeter per maand tot ongeveer 14 cm. per jaar. Ter vergelijking: De beenbeharing van vrouwen groeit in vergelijking slechts 1/2 centimeter per maand en is ook maar half zo dik.

Functies van het haar

De niet onbelangrijke functies van het haar! Naast de psychologische functies heeft haar tegenwoordig ook een esthetische- en modieuze functie. Haar en kapsels drukken hun stempel in verschillende culturen op de maatschappelijk status van mensen.

Föhnen haar kan haar beschadigen

Verkeerd föhnen haar kan haar beschadigen. Te warm föhnen is voor het haar niet goed. Het is beter om ze na het wassen op te laten drogen aan de lucht. Vaak is het onmogelijk om je haar te stylen zonder gebruik van een föhn. Gebruik dan in ieder geval de laagste temperatuur stand.

Haar verzorging op haar type

Wat is mijn haar type? Help! Wat is in godsnaam mijn haar type? Welke haartypes bestaan er eigenlijk? Het bepalen van je haartype can make your day! Er bestaan veel verschillende haar types, dus is het zaak om je lokken eens te bekijken ná een wasbeurt en zónder dat je gebruik gemaakt hebt van stylingproducten.