Skip to main content

Type- en stijladvies

Type/- en stijladvies basis voor kapsel!

Je komt net van de kapper – en je bent eigenlijk niet tevreden met je nieuwe coupe? Je hebt nu misschien een van de nieuwe trendy kapsels, maar het resultaat van een kappersbezoek is toch niet dat, wat je je eigenlijk wenste of voorstelde? IEen schrale troost, je bent niet de enige! Het gebeurt vaak genoeg dat kappersklanten ontevreden naar huis gaan, omdat het gewenste resultaat niet aan hun verwachtingen voldoet.

De belangrijkste reden is vaak het gebrek aan type- en stijladvies. Het waarschijnlijk meeste onderschatte aspect van een bezoek aan de kapper.
Om het optimale individuele kapsel te creëren spelen vele factoren een belangrijke rol – haarstructuur en toestand van het haar, gezichtsvorm, type, leeftijd, figuur en natuurlijk ook je levensomstandigheden.

Het is ook belangrijk om bij een bezoek aan de kapper jezelf te zijn (haar, kleding en make-up). Ook je bril, die je eigenlijk het meest draagt (i.p.v. je lenzen), zodat de kapper er bij het kiezen van een model rekening mee kan houden.

Vaak weet de klant precies wat voor kapsel hij/ zij wil, zonder de kapper te vragen wat zijn/haar optimale kapsel zou kunnen zijn! Stem vooraf met je kapper je gewenste haarlengte, haarkleur en styling af. Als je tijdens het knippen bemerkt dat de kapper zich niet aan de vooraf bepaalde haarlengte houdt, zeg het hem!

Als je voor de eerste keer een afspraak hebt bij de kapper en je hem/ haar nog niet zo vertrouwt, is het beter om je haar bij te laten knippen of enkel te stylen. Je zult dan snel bemerken of de kapper goed is in zijn vak. Vertwijfel na een behoorlijke haarstijl verandering niet na je kappersbezoek. Het duurt een paar dagen voordat je aan je nieuwe look gewend bent.

Vergeet bij je volgende kappersbezoek het aspect type- en stijladvies niet! Vraag je kapper wat hij/ zij je voor kapsel zou aanraden. Welk kapsel je uiteindelijk kiest beslis jezelf!


Producten die u kunnen interesseren