Skip to main content

Gezichtsvormen en kapsels

Relatie tussen gezichtsvormen en kapsels?

De vorm van je gezicht is de belangrijkste factor voor het bepalen van het juiste kapsel voor jou. Of je nu een rond, vierkant, ovaal of driehoekig gezicht hebt – het kapsel moet bij je gezicht passen.

Vierkante gezichtsvormen

Het geeft je een hard en mannelijk uiterlijk – om het zachter te laten lijken zijn asymmetrische kapsels, bijvoorbeeld een top actuele pagekop met schuine zijscheiding of een extreem korte look met diverse plukken van verschillende lengtes met een pony die over het gezicht valt. Sta erop dat er lagen in je haar worden geknipt in plaats van een lengte of middenscheiding.

Juist de volumekapsels geven aan een vierkant gezicht contrast. Fijn haar geven het nodige volume aan het nonchalante haar. Vaak heeft men toch een permanent nodig om het kapsel genoeg volume krijgt en goed zit, maar meestal is een lichte aanzetpermanent al voldoende.

Lang haar met maximale schouderlengte of net voorbij de schouders.

Tip: Met erg lang haar is het beter het haar op te steken in plaats van te laten hangen. Je kunt het haar losjes samenbinden en daarna enkele strengen eruit verwijderen.

Ronde gezichtsvormen

Kort tot half lang haar is hiervoor ideaal. Hoe kan een rond gezicht smaller lijken? De haarlengte speelt hierbij een grote rol. Belangrijk is het de zijpartijen van het haar smal te houden en volume boven op het hoofd te krijgen.

Bij lang haar is een a-symmetrisch kapsel ideaal. Bij kort haar werkt een aan de zijkant gekamde pony haarverlengend. Het is aan te raden een lange, op lagen geknipte pony te laten groeien. Vermijd middenscheidingen die je gezicht optisch nog breder maken.

Bij korte kapsels moet men erop letten dat er geen strengen in het gezicht vallen. Een vrij voorhoofd maakt het gezicht optisch langer en smaller.

Als je je haar boven de kinlijn hebt kun je een zijscheiding nemen om je ronde gezicht smaller te doen lijken. Kapsel met haar onder de kinlijn kun je het beste combineren met een middenscheiding.

Een A-line-bob is een kapsel dat zeer goed past bij vrouwen met een ronde gezichtsvorm. Deze bob verzacht je kaaklijn.

Hartvormige gezichtsvormen

Hartvormige gezichtsvormen hebben behoefte aan een zachte en gekrulde haarstijl. Een look op kinlengte is perfect. Het doel is om meer volume te creëren om je smalle kin breder te doen lijken.

Ovale gezichtsvorm

De ovale gezichtsvorm geldt als ideale gezichtsvorm en laat zich met alle kapsels combineren. Omdat de OVALE gezichtsvorm de ideale gezichtsvorm is, is het ideale kapsel de illusie van een ovaal gecreërde gezichtsvorm.

Kapsels die veel volume bovenop het hoofd geven, werken bijzonder harmonisch. Een hoog aan de oren geknipte pagekop of in de nek opgeknipte bob met schuine pony geven aan iemand met een ovale gezichtsvorm het optimale kapsel. Tegenwoordig is de undercut nog steeds erg populair!

Wie liever lang haar heeft… een op kinlengte, stomp geknipte pagekop (met naar buitengekruld haar) is zeer geschikt voor fijn, glad haar en laten het gezicht breder lijken. Vooral lokken en krullen geven veel meer volume en leiden de aandacht van de smalle contouren af.

 

Smalle gezichtsvormen

Om de smalle gezichtsvorm te verbergen kan met het beste de zijpartijen van het haar met veel volume verbergen en bovenop het hoofd het haar glad föhnen. Ideaal is hierbij wederom een pony kapsel. Een rechte haarpony past super bij een smal gezicht. Ponykapsels zijn extreem flexibel en laten zich, indien gewenst, snel veranderen.


Producten die u kunnen interesseren