Skip to main content

Tips voor dun en fijn haar

Heb jij ook dun en fijn haar?

Arjan Bevers drie tips om dit haarprobleem het hoofd te bieden: een goed geknipt kapsel, kleuren en de juiste producten.

Een goed geknipt kapsel

In negen van tien gevallen kun je dun haar beter (bot) knippen dan snijden.

Tips voor dun en fijn haar

Een boblijn op kaaklengte is ook een top kapsel voor dun of fijn haar! Ook hier een klein laagje in laten knippen voor maximaal volume. Wat is mijn favoriet? Een super korte “pixie” haircut! Ga voor korter als wat je eigenlijk van plan was, kies voor een duidelijke kleur (spierwit of pikzwart) en ga voor ietsepietsje meer make-up en you look very fashionable! 😉

Kleur!

Kleuren maakt het haar wat droger en stugger waardoor het dikker lijkt! Mooi toch! Het is ook erg mooi om met verschillende kleuren door elkaar te werken, dat geeft meer diepte in het haar waardoor het voller lijkt (dan dat het in werkelijkheid is). Laat je haar wel met milde producten kleuren, dun haar is kwetsbaarder dus  flink blonderen is geen goed idee. Kies bijvoorbeeld Cellophanes van Sebastian professional; een kleuring zonder waterstofperoxide of ammonia, die een soort van laagje om het haar heen legt, waardoor het dikker en steviger aanvoelt en ook nog super glanst!

Producten!

Tips voor dun en fijn haar

Super, super, super belangrijk! Goede producten kunnen wonderen verrichten voor dun haar! Slechte producten daarentegen verzieken je humeur en je kapsel! Kies voor een goede shampoo, mijn favoriet is Volupt shampoo van Sebastian deze geeft en volume en ook een fijne verzorging. Ben je een “groen type” of wil je gewoon een shampoo die voor bijna honderd procent is opgebouwd uit organische producten dan is de Goji Berry shampoo van O’right een goede keuze. Gebruik ook zeker een conditioner om je haar goed te verzorgen (bijvoorbeeld Volupt conditioner van Sebastian); wel alleen in de haarlengten en punten en dus niet aan de hoofdhuid. Bij korte kapsels kun je de conditioner beter achterwege laten.

Als versteviging kies ik het liefst voor een volumespray en mijn favorieten zijn de Texturizing salt spray van Balmain Paris en Volupt spray en Texture maker van Sebastian. Het grote voordeel van deze sprays zijn dat ze gewichtloos zijn en het haar absoluut niet vet maken. Ook geven ze het haar een beetje een “undone” effect. Niet te netjes, een beetje hoe het eruit ziet na een flinke strandwandeling. Om het haar te finishen ben ik al jaren fan van Sebastian Craft Clay, een kleiachtig product dat zacht blijft, niet vet is en een matte uitstraling heeft.

Kies niet voor vette waxen of gels, deze accenturen je dunne haar. Bij langer haar een lichtgewicht hairspray (Sebastian Shaper zero gravity!!!), geeft super veel volume en is gemakkelijk uit te borstelen. Als je snel last hebt van vet haar kun je tussen twee wasbeurten door een droogshampoo gebruiken (Sebastian Drynamic).

Natuurlijk zijn er ook andere merken en andere producten die geschikt kunnen zijn voor jou haar, je kapper kan je het beste advies geven! Ik werk al zolang ik kapper ben met Sebastian producten, dit niet voor niks!


Producten die u kunnen interesseren