Skip to main content

Pixie cut blijft cult kapsel

Zelfverzekerde pixie cuts looks!

Eind vijftiger jaren werden de pixie cuts populair, toen Audrey Hepburn dit kapsel in haar debuutfilm Roman Holiday droeg. Eind zestiger jaren heeft actrice Mia Farrow ook gekozen voor een pixie cut.

Eind jaren tachtig heeft David Bowie de “undercut” opnieuw geïntroduceerd.

© Kimm Koffijberg – Kimmy Hendrix’s Foxy Lady (2012)

In 2010 werd de pixie cut weer populair door het androgene topmodel Agyness Deyn.  O.a. Victoria Beckham, Nena en vele andere stars en models volgden snel.

Daarna werd de “undercut” een zeer beliefd scene-kapsel bij Gothics en punkers. Ze lieten zich  zogenaamde “pixie cuts” knippen. Deze korte haarsnit is benoemd naar kleine kabouters die in Engeland “pixies” heten.

Tegenwoordig worden er nog steeds variaties op de pixie cuts geknipt. Celebs als Emma Watson (na Harry Potter), Rihanna en Charlize Theron hebben gekozen voor een pixie cut die hun zelfverzekerdheid, elegantie en vrouwelijke uitstraling nóg meer naar voren brengt!

Bij dit kapsel wordt de onderkant van het haar korter geknipt (niet geschoren) dan de geknipte bovenkant, zowel bij kort- als lang haar. Dit geeft het kapsel een stoere uitstraling.  Het haar wordt in de nek- en in gezichtspartij circa kort en lokkig geknipt. Het dekhaar blijft langer.

De pony varieert – of kort en lokkig (niet aan te raden als je een hoog voorhoofd hebt) of lang en a-symmetrisch in het gezicht vallend. Hierbij kan ook een oog worden “bedekt”.

Zonder een mooi gezicht en een hoop moed is dit kapsel waarschijnlijk niet het eerste waar jij aan denkt! Dit kapsel komt het beste tot zijn recht als je een ovale gezichtsvorm hebt.

En… durf jij het aan deze zomer?


Producten die u kunnen interesseren