Skip to main content

Kort haar of lang haar?

John Frieda helpt!

Wie kent het niet… Als je al die leuke korte kapsels en de bobs voorbij ziet komen, denk je misschien ‘zou ik leuk met een kort kapsel staan?’ Andersom, als je kort haar hebt denk je waarschijnlijk ‘zou lang haar mij staan?

De beroemde hairstylist John Frieda, bekend door zijn haarproductenlijn John Frieda,  helpt je graag bij deze beslissing. Zijn ‘2,5″ rule/ 6,35 centimeter regel’ kan je misschien net het duwtje in de juiste richting geven om mede bepalend door je gezichtsvorm, te kiezen voor kort of lang haar!

2,5 inch rule/ 6,35 centimeter-regel

Het enige wat je nodig hebt is een potlood, een lineaal en natuurlijk een spiegel. Hou het potlood horizontaal onder je kin en meet daarna met je lineaal verticaal de afstand tussen het potlood en je oorlel. Je raadt het al… is deze afstand groter dan 6,35 centimeter, dan kun je, volgens John, beter kiezen voor lang haar! En is de afstand kleiner dan 6,35 centimeter dan zou je inderdaad kunnen overwegen om je lange haar in te ruilen voor een kort kapsel.
Externe link: Haarproducten @ Haarshop.

Kort haar of toch lang haar?

Zijn regel is gebaseerd op het feit dat je kaaklijn bepaalt of je moet gaan voor een kort of een lang kapsel. Je gezichtsvorm bepaalt het perfecte kapsel voor jou. Daarnaast beslis jij natuurlijk altijd nog zelf over jouw kapsel… 😉

En… geïnspireerd door John Frieda?
Wat vind jij van de 6,35 centimeter-regel? Laat het ons weten!


Producten die u kunnen interesseren