Undercuts

Ehh… wat zijn undercuts?

Kapsels - Undercuts

Eind jaren tachtig was David Bowie de eerste die de zogenaamde “undercut” geintroduceerd heeft. Bij dit kapsel wordt de onderkant van het haar korter geknipt (niet geschoren) dan de geknipte bovenkant. Dit geeft het kapsel een stoere uitstraling. Dit kan zowel bij kort, als ook bij lang haar worden gestyled door een professionele kapper!

Undercut - GNK "Haarlijn Flex"Daarna werd de “undercut” een zeer beliefd scene-kapsel bij Gothics en punkers. Tegenwoordig is het DE nieuwe haartrend van beroemdheden zoals Pink, Kelly Osbourne, Mel-B, Cassie en Rihanna. Dit kapsels is perfect voor vrouwen én mannen die een ovale gezichtsvorm hebben.

Deze kapsels zien we ook weer terug in de herfst/ wintercollecties 2010/ 2011 van onder andere de GNK (Flex-collectie), Kimm Koffijberg (Feminity Haarlijn) en de Coiffure Awards winnaars Heren (2010).

Verschil tussen undercut en sidecut/ half hawk

Undercuts Kimm KoffijbergDe sidecut is een coupe waarbij een gedeelte van het haar aan de zijkant van de schedel geschoren is. Bij de undercut daarentegen is het volledige achterhoofd geschoren, maar de bovenkant blijft min of meer lang zodat de haren aan de ene of de andere kant van het hoofd vallen.

Vroeger associeerde men mensen met een side- of undercut met punkers! Tegenwoordig is het (nog steeds) een trendy kapsel, wat door man én vrouw nog steeds graag gedragen wordt!