Skip to main content

Undercuts

Ehh… wat zijn undercuts?

Deze mainstream kapseltrend is door de jaren heen altijd erg trendy geweest. In de jaren 1920 en 1930 was de undercut al polpulair bij vrouwen, ze knipten het haar dan meestal aan één kant korter. Eind jaren tachtig was David Bowie de eerste die de zogenaamde “undercuts” geïntroduceerd heeft.

Undercuts Bij dit kapsel wordt de onderkant van het haar korter geknipt (niet geschoren) dan de geknipte bovenkant.

Dit geeft het kapsel een stoere uitstraling. Dit kan zowel bij kort, als ook bij lang haar worden gestyled door een professionele kapper!

Daarna werd de “undercut” een zeer beliefd scene-kapsel bij Gothics en punkers. In 2010 – 2011 is het DE nieuwe haartrend van beroemdheden zoals bijvoorbeeld Pink, Kelly Osbourne, Mel-B, Cassie en Rihanna.

Undercut - GNK "Haarlijn Flex"
© GNK- Flex Collectie 2010

Deze kapsels zagen we ook voorbijkomen in de herfst/ wintercollecties 2010/ 2011 bij onder andere de GNK – gemeenschappelijke Nederlandse kappers (Flex-collectie), Kimm Koffijberg (Feminity Haarlijn) en de Coiffure Awards winnaars Heren (2010).

Dit kapsels is perfect voor vrouwen én mannen die een ovale gezichtsvorm hebben. Vraag je kapper om je advies te geven welke undercut bij jouw haar type, je gezichtsvorm en je persoonlijke stijl past.

Verschil tussen undercut en sidecut/ half hawk

undercut Kim Koffijberg Collection
© Kim Koffijberg

De sidecut is een coupe waarbij een gedeelte van het haar aan de zijkant van de schedel geschoren is. Bij de undercut daarentegen is het volledige achterhoofd geschoren, maar de bovenkant blijft min of meer lang zodat de haren aan de ene of de andere kant van het hoofd vallen.

Vroeger associeerde men mensen met een side- of undercut met punkers! Tegenwoordig is het (nog steeds) een trendy kapsel, wat door man én vrouw nog steeds graag gedragen wordt!


Producten die u kunnen interesseren