Skip to main content

Grijs haar

Help – ik heb grijs haar!

Onze genen bepalen onze grijze haren. Vroegtijdige vergrijzing is genetisch bepaald en (helaas) kun je het proces niet terugdraaien. Als je (groot)moeder vroeg grijs was is het mogelijk dat jij ook vroeg grijs zult worden. Grijze haren kunnen daarnaast ook worden veroorzaakt door een tekort aan vitamine B12 of schildklierproblemen. Als je grijze haren hebt betekent dit niet dat je een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen of dat je onder stress lijdt!

Naarmate je ouder wordt vermindert de natuurlijke productie van het haarkleur pigment, melanine, en verliest je haar zijn natuurlijke haarkleur. Dit is een geleidelijk proces en als je een paar grijze haren hebt (zonder kleur/ wit) zorgt het contrast met de natuurlijke haarkleur ervoor dat je haar grijs lijkt. Je haar wordt grijzer naarmate het steeds meer pigment verliest.

Het grijs worden van het haar is een normale verkleuring van het haar. Het is een feit dat ons haar grijs wordt naarmate we ouder worden. Vrouwen en mannen vinden het niet zo geweldig, omdat dit toch de eerste tekenen zijn van het verouderingsproces. Vrouwen worden vaak als “ouder” betiteld met grijze haren, terwijl mannen zoals bijvoorbeeld Alessandro Safina en Richard Gere, daarentegen meer karakter en uitstraling krijgen.

Door verminderde melanine kan grijs haar resistent zijn voor haarkleurproducten. Melanine bevat metalen zoals bijvoorbeeld ijzer, zink en magnesium die er mede voor zorgen dat de kleur zich ontwikkelt. Om grijze haren compleet te dekken is het aan te bevelen de instructies van het product op te volgen, vooral de inwerktijd.

Een belangrijke vraag is: “Wat kun je eraan doen?” Als je je haar wilt kleuren is het belangrijk om te weten hoe grijs je bent voordat je een haarkleur product kiest. Het aantal grijze haren heeft invloed op het dekkingspercentage van de verschillende aangeboden haarkleur en haarverf producten. Voor beginnende grijze haren (minder als tien procent grijs) kan een kleurshampoo al voldoende zijn. Indien je behoorlijk grijs bent kun je maar een middel grijpen, een permanent (blijvende) haarkleur product.

Renatureing m.b.v. oxidatie

Regenereerde producten werken in op de natuurlijke bestanddelen van het haar en daar waar pigment ontbreekt zorgen ze voor aanmaak van pigment. Met iedere behandeling groeit het kleurstofgehalte en wordt het grijzingsproces als het ware omgekeerd. De haren zien er volkomen natuurlijk uit. Geleidelijk, discreet en onopvallend.

Tevreden met grijze haren

Vele mannen en vrouwen vinden het helemaal niet erg om grijs te zijn. Grijze haren kunnen je ook karakter en een goede uitstraling geven. Daarentegen maakt grijs haar ook ouder en soms kunnen grijze haren ook een geelachtige kleur aannemen. Er zijn speciale shampoos die ervoor zorgen dat je zilveren haar een natuurlijke glans krijgt. Daarnaast gaat het gele gloed tegen en versterkt het je haar. Je kunt ook beter de zon mijden, omdat Uv-straling de pigmentatie kan beïnvloeden en grijs haar een gele gloed kan geven.

Verzorgingsproducten voor grijze haren bij de haarshop.nl


Producten die u kunnen interesseren