Skip to main content

Droog haar

Ook last van droog haar?

Recente onderzoeken tonen aan dat 90% vrouwen last hebben van (te) droog haar. Droog haar heeft zowel een te laag vetgehalte (sebum) als een te laag vochtgehalte.

De oorzaken kunnen een genetische oorzaak hebben, maar over het algemeen zijn er vaak algemene redenen verantwoordelijk voor het ontstaan van droog haar. Bijvoorbeeld de invloed van zout of chloor in water kunnen verantwoordelijk zijn voor droog haar. Overmatig zonnen en te vaak haren wassen veroorzaken overigens ook droog haar.

Haar kleuren, permanenten, elektrische haarrollers, teveel (heet) föhnen en het gebruik van krultangen drogen je haar ook uit. Het dragen van te strakke haarbandjes of het gebruik van de verkeerde (en overmatige) haarproducten zijn ook vaak de oorzaak van te droog haar.

Was je haar minder vaak (twee tot drie keer per week) en gebruik een milde shampoo (shampoo voor droog of beschadigd haar), gebruik geen leave-in conditioners en gebruik geen föhn om je haar te drogen.

Wees voorzichtig met haar borstelen. Borstel je haar vóór je je haar wast en begin nat haar pas te borstelen als het bijna droog is – nat haar is veel breekbaarder dan droog haar.

Tip: Gebruik een shampoo of conditioner die panthenol bevat – het verwijdertonzuiverheden uit je haar en tegelijkertijd geeft het je haar meer veerkracht en volume. Het herstelt zowel de vochtbalans van je haar en de haarfollikel (haarzakje).

Externe links

Haarverzorging voor droog haar bij haarshop.nl


Producten die u kunnen interesseren