Skip to main content

Haar kleuren, tóch zelf doen?

Tja, dit is een moeilijke…

Als kapper en eigenaar van een bedrijf heb ik natuurlijk mijn eigen belangen en kappers in het algemeen vinden het helemaal niks, mensen die zelf hun haar kleuren! Maar om nou alleen maar te roepen het is niks, dat vind ik ook wel een beetje kort door de bocht. Het zelf thuis kleuren heeft meestal wel dezelfde redenen; Het prijskaartje en tijdgebrek (makkelijk ‘s avonds als de kids in bed liggen en/ of tussen allerlei klusjes door).

Haar kleuren

De mensen die zelf thuis hun haar kleuren zijn grofweg onder te verdelen in twee categorieën: Degene die hun kleuring kopen bij de supermarkt en degene die kopen bij een kappersgroothandel (en dus professionele haarkleuringen gebruiken). Welke is beter? Daar is eigenlijk niet echt een goed antwoord op te geven.

Er zijn hele slechte professionele haarkleuringen (vraag eens aan uw kapper wat er in zijn chemiehoek ligt!) en hele goede thuis-kleurpakketjes. Zouden L’Oreal en Schwarzkopf als gerenommeerde merken rotzooi in hun thuis-kleurpakketjes stoppen? Nee, natuurlijk niet…

Als salon eigenaar staat er bijna wekelijks een vertegenwoordiger op de stoep met tubes verf waar heel veel inzit en die heel weinig kosten. Ik kies in mijn salon voor de allerbeste producten, we wassen al onze klanten met de shampoos die we ook adviseren voor thuisgebruik en onze kleuringen en blondeermiddelen kiezen we op kwaliteit. Mijn klanten zien niet wat we in onze kleurbakjes stoppen of welke shampoo we gebruiken, maar wij willen topkwaliteit leveren en daar heb je goede spullen voor nodig (iedereen mag in mijn keuken komen kijken)!

Waarom kun je je haar tóch beter bij je kapper laten kleuren?

Op de eerste plaats is het moeilijk om haar te kleuren en wij hebben daarvoor jaren geleerd op de kappersschool! Daarnaast volgen wij nog steeds trainingen en cursussen bij onze leveranciers. Heb ik te maken met dik of dun haar, hoe is de kwaliteit van het haar, heeft mijn klant veel rood pigment? Zomaar een paar vragen die heel belangrijk zijn om een goede diagnose te maken.

Wij maken gepersonaliseerde kleuringen, de uitgroei met 20cc 5.0 – 10cc 6.65 – 10cc 6 met 6%, lengtes en punten met 20cc 7.55 – 10cc 7.65 met 1,9% Dat zijn vijf verschillende tubes en twee verschillende ontwikkelaars. Als je een pakje koopt moet je het met één kleur doen. We hebben ervaring met het kleuren van haar, hebben alle problemen al eens voorbij zien komen. Kunnen iedere keer een nieuwe diagnose maken, en dat is nodig want het hele jaar door klakkeloos de zelfde kleur gebruiken kan niet. Na je vakantie is je haar bijvoorbeeld een stuk lichter geworden of in de winter is je huid een stuk bleker, hier kunnen (en moeten) we dan rekening mee houden.

We hebben technieken in huis! Highlights met folie of met de kam of met een kwast uit de losse hand. Ombré, smudging, etcetera. Even onder ons, hier hebben veel kappers al genoeg moeite mee, laat staan als je het zelf wilt gaan doen! 😉

Als je nou toch per se zelf je haar wilt kleuren…?

Wil je highlights, verschillende kleuren of bijvoorbeeld een ombre? Begin hier zelf niet aan, dit is gewoon niet te doen! Ben je eigenwijs en ga je het toch zelf doen omdat je het bij de kapper te duur vindt, bedenk dan wel dat áls het mislukt (geloof mij nou, dat gaat gebeuren!) en je laat het fixen bij de kapper dan gaat het echt in de papieren lopen!

Wat kun je wel zelf doen? Nou een beetje donkerder of warmer is wel te doen, als je niet grijs bent probeer dan iets uit te zoeken waarbij je niet twee componenten moet mengen. Moet dit wel dan is het gewoon verf (permanente kleur) Dit is het eigenlijk wel… voor alle andere kleuringen zou ik echt een kapper bellen! Hoe weet je wat een goede kapper is? Haha daar schrijf ik mijn volgende blog over! Maar tot die tijd kun je bellen naar Avanti 0492 52 70 10! 😉

Hier nog even een paar belangrijke tips voor als je eigenwijs bent en tóch zelf thuis aan de slag wilt gaan: Als je twee dingen moet mengen is het altijd een permanente (blijvende) kleuring waar je uitgroei van krijgt, laat je niet misleiden door teksten als kleurshampoo of kleurspoeling.

Haar wat gekleurd is kun je niet lichter verven! Je zult dan moeten ontkleuren met een blondeerproduct. Het maakt niet uit waar je haar mee gekleurd is, je krijgt het niet lichter. Als je haar flink geblondeerd is en je zet er een natuur, as of goudkleur op dan wordt het groen! Vraag je kapper eens om advies! Ook al laat je het niet bij je kapper kleuren dat wil nog niet zeggen dat ie je niet wil helpen met een goed advies. Succes ermee en kies voor vakmanschap!

Groetjes Arjan

P.S.: De redactie kijkt al uit naar de volgende blog “Hoe weet je wat een goede kapper is? Tja, dat is óók een moeilijke!” 😀


Producten die u kunnen interesseren