Skip to main content

Coiffure Award 2014 – vier nominaties!

Vier Coiffure Award nominaties in the pocket!

Coiffure Award 2014De spanning liep op naar ongekende hoogte, maar vanmiddag kwam de postbode eindelijk goed nieuws brengen; vier nominaties voor Avanti kappers voor de Coiffure award 2014!  De Coiffure award is de belangrijkste kapperswedstrijd in Nederland. Je ontwerpt en maakt je eigen haarmode collectie en laat die fotograferen. De foto’s worden (vooral) beoordeeld op het haar, de make-up, styling, modelkeuze en fotografie.

In de maanden november, december en januari zijn we al druk bezig geweest met plannen,  modellen boeken, voorbereiden en met de uiteindelijke photoshoots. Op 31 januari moet al het werk binnen zijn bij de organisatie en vandaag werden de nominaties bekendgemaakt. Lekker old school, per post. En wat voor post!

Coiffure Award 2014We hebben meegedaan met twee dames-, een heren- en een avantgarde serie en de uiteindelijke beloning zijn drie nominaties! Arjan is genomineerd voor dames én heren en Renske Vogels is genomineerd voor de pers award. Wat een feest! Of toch niet?! Uhh wacht eens even! Tijdens het doornemen van de overige post kom ik nog een briefje tegen met Coiffure award logo; “Gefeliciteerd met uw nominatie voor de team-award!” Joehoew!!!Dus geen drie, máár vier nominaties! Wat een score, hier hadden we dus echt niet gerekend.

Vooral de Team Award is een bijzondere categorie; op de eerste plaats omdat er in heel Nederland maar zes teams genomineerd worden, op de tweede plaats de ultieme beloning voor het hele team, aangezien iedereen mee heeft geholpen.

Coiffure Award 2014In 2003 heb ik Avanti kappers overgenomen van mijn voormalig werkgever Philip en sindsdien zijn we onafgebroken ieder jaar genomineerd geweest voor de Coiffure award. Tot 2012 resulteerde dit in verschillende derde en tweede plaatsen. Maar ja, je wil toch winnen en je award ophalen op het podium in de spotlights. Gelukkig lukte dat eindelijk in 2012 en dat gevoel is onbeschrijfelijk. De geboorte van onze kinderen en onze trouwerij staan op eenzame hoogte, maar daarna komt toch wel de geluksexplosie die ik voelde toen ik in een volle Rai (mannetje of duizend) als winnaar mijn naam hoorde! Vorig jaar lukte het weer bijna… maar een tweede plaats is toch anders. In de aanloop naar vandaag kreeg ik best vaak te horen; “Ja jullie zitten er wel weer bij, jullie zitten er toch altijd bij.” Jaja, maar resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Coiffure Award 2014Gelukkig is het ons dit jaar weer gelukt en ik ben er dol en dolgelukkig met! Alle series zijn eigen werk, ik heb ze zelf gefotografeerd, mijn vrouw Mireille was verantwoordelijk voor de make-up en de Avanti crew members Jos, Nancy, Renske, Wendy, Ine, Lianne en Golsa hebben meegeholpen om tot dit fantastische resultaat te komen!

Op 11 mei is de grote gala-uitreiking in de Rai. We worden dan als filmsterren onthaald op de rode loper, opgewacht door fotografen en film crews en (heel) hopelijk op het einde van de avond een award mee naar Helmond terugnemen! Wat een dag, wat een dag… in spanning wachten op de uitslag, een bomvolle agenda, fantastisch nominatienieuws, alles online zetten, bedolven worden onder de felicitaties en (bijna) midden in de nacht nog blogjes schrijven… 😀

Fijn weekend! By the way, zullen we vrienden worden? Arjan