Skip to main content

Coiffure Award 2014… nog tien dagen…

Nog 10 dagen…

dan zijn de nominaties bekend van de Coiffure Award 2014!

Coiffure Award 2014 - Hairweb blog Arjan BeversHoe dichter bij die datum weer komt des te spannender het weer wordt! Wij beginnen ongeveer een week van tevoren onze postbode al lastig te vallen en vragen hem meteen naar ons te komen als hij zijn ronde maakt. Er zijn die dag twee opties;  een dikke- of een dunne envelop. Een dunne envelop is slecht nieuws: “Ook dit jaar waren de inzendingen van hoog niveau… bla bla bla, helaas NIET GENOMINEERD!” Een tweede optie is een dikke envelop: “BINGO! Jaaaah genomineerd!!” Als je je voor meerdere categorie-ën hebt ingeschreven, dan meteen kijken voor welke categorie je genomineerd bent en daarna vooral héél blij zijn, vervolgens papa & mama gelijk bellen en meteen een berichtje op Facebook knallen.

Ik zou op zo’n dag eigenlijk best wel mijn agenda vrij willen maken om de hele dag op FB te zitten want daar gebeurt het dan wel op die dag. Wie is genomineerd, waarvoor en vooral series en beelden bekijken! 😀

Coiffure Award 2014Wij beginnen meestal al rond september / oktober met onze Coiffure award beslommeringen. Wat gaan we doen? Wie doet ermee? Fotografie, models, styling, data plannen… het is best veel werk vooraf. Wij hebben jaren met topfotografen en visagisten gewerkt. Sinds mijn vrouw Mireille een visagiste-opleiding en ikzelf vier jaar de fotovakschool (specialisatie mode/portret)  hebben gevolgd, doen we dit nu lekker zelf!

Bij de Coiffure Award maak je een haarmode-serie van vier foto’s waarin je jouw visie van dat moment laat zien. Voor het maken van een serie zijn we meestal een hele dag bezig.

Dit jaar hebben we vier series gemaakt; twee dames- en één  heren- & avantgarde serie. Als je een fotograaf inhuurt ben je klaar op het einde van de eerste shoot dag, maar omdat ik zonodig zelf alles wil doen is deze dag voor mij nog niet gelopen! Een goede selectie maken, beelden bewerken en printen is echt veel werk! Maar gelukkig was alles weer klaar en ruim op tijd in Werkendam! Nu begint het lange wachten, maar daar komt dus de 28e eindelijk een einde aan! Hopelijk met goed nieuws, een nominatie!

Het is al elf jaar op een rij gelukt om genomineerd te worden, maar het blijft elk jaar weer ongekend spannend!

Ik houd jullie op de hoogte! Arjan