Skip to main content

11 mei uitreiking Coiffure Award 2014

De spanning stijgt naar ongekende hoogte!

Coiffure Award 2014

Zondag 11 mei is het behalve moederdag ook D-day in kappersland! Coiffure award 2014  prijsuitreiking in de Rai in Amsterdam. En oh oh oh, wat begint het toch weer spannend te worden! Nog 3 nachtjes slapen, ik zeg tegen iedereen dat ik niet zenuwachtig ben maar om eerlijk te zijn is dat niet helemaal waar… Alles is geregeld; nieuw (blauw!) pak gekocht, een stropdas met fietsen erop (het klinkt vertegenwoordiger-achtig suf maar trust me dat is het zeker niet!! Hahaha), nieuwe bijpassende blauwe schoenen, blarenpleisters, het kapsel van mijn Mireille besproken, de kaartjes liggen klaar, camera opgeladen & genoeg geheugen-kaartjes voor heel veel foto’s (die meestal niet voor publicatie geschikt zijn…! 😉

Coiffure Award 2014Een beetje overdreven? Nee hoor! Bij Avanti gaat het in de keuken al weken nergens anders over als: “Heb jij al een jurk?” “Wat doe jij met je haar?” “Hoe ver is het lopen van het hotel naar de Rai? Voor ons is het Coiffure award gala een van de allerleukste feestjes van het jaar en dan wil je er natuurlijk een beetje goed uitzien. Afgelopen dinsdag hebben de Avanti-dames een avondje georganiseerd om elkaar te kleuren want een millimeter uitgroei… “Uhh nee, dat kan ECHT niet!”

Morgen en overmorgen moeten er nog wat nageltjes in de Gelcolor gezet worden en zondag is het op tijd verzamelen in de kapsalon om met het echte werk te beginnen; basis make-up, rollers, fohnen en checken of niemand zeker niks vergeten is. Dan richting hotel in Amsterdam waar iedereen zich om kan kleden en de laatste hand kan leggen aan haar en make-up. Stel je voor hoe de baliemedewerkers kijken als om een uur of vier een groep van tien redelijk incognito binnenkomt en vervolgens anderhalf uur later in vol gala de lift uitstapt!

Coiffure Award 2014Ik heb er nu al verschrikkelijk veel zin in! Het is spannend omdat we vier keer genomineerd zijn in hele mooie categorieën. Er zijn 18.000 kapsalons in Nederland, waarvan slechts zes (!) genomineerden voor de Team award… Ennuh.. uhh.. AVANTI IS DAAR EEN VAN!!!  We kijken enorm uit naar de show van Agnes Westerman (Hairdresser of the Year 2013) maar vooral ook het zien, spreken en biertjes drinken met collega’s die allemaal even gepassioneerd zijn over ons prachtige kappersvak!

De uitslag is nog een grote verrassing, de afgelopen elf jaar zijn we telkens genomineerd geweest en we hebben verloren (zo voelt dat namelijk gewoon als je niet in de top drie eindigt) maar gelukkig ook gewonnen (zeven keer derde / drie keer tweede en in 2012 eerste). Wat het zondag gaat worden… echt géén idee, ik hoop op een top drie plek in een van de genomineerde categorieën, maar ben nu al ontzettend trots op onze vier nominaties. Vooral op de Pers Award nominatie van mijn medewerkster Renske die we helemaal zelf hebben gemaakt (inclusief visagie en fotografie) en waaraan iedereen in het team aan heeft meegeholpen en de Team Award nominatie vervullen mij met een ongelofelijk trots gevoel!

Hoe het met de zenuwen staat…?
“Valt wel mee hoor!” 😉

Arjan