Skip to main content

Coiffure Award 2014 gewonnen!

OH YEAH!!

Coiffure Award 2014In een volle Amsterdam RAI waren alle topkappers van Nederland uitgenodigd om aanwezig te zijn bij hét evenement van het jaar. Waarom vinden al die kappers nou juist deze prijs zo belangrijk? De Coiffure Award bestaat al heel lang, 23 jaar om precies te zijn en in die jaren is het uitgegroeid naar het allergrootste evenement voor kappers in Nederland. Verder is het niet merkgebonden, de organisatie ligt in handen van Schwarzkopf & vakmagazine Coiffure, maar het maakt niet uit bij welke firma je je verftubes koopt. Verder weet de organisatie altijd een topjury aan te stellen met iconen uit de Nederlandse en internationale kapperswereld, zoals onder andere Hester Wernert-Rijn, Ad Peeters, Toni Kalin, Ellis Faas en Piet Jan Duivenvoorden. Maar het allermooiste is het uiteindelijke resultaat van de Nederlandse kappers, wat (inter)nationaal zeer gewaardeerd wordt!

Nou zondag was het dus weer zover…

Coiffure Award 2014Mijn vrouw merkte vorige week al op dat ik altijd zo anders ben op de Coiffure Award zondag, terwijl ikzelf altijd vind dat dat wel meevalt. Navraag bij mijn team leert me dat (zoals helaas zo vaak) mijn Mireille maar weer eens gelijk had. Okee, ik zal het maar gewoon toegeven; bloednerveus! Haha! Of ik dacht dat we zouden gaan winnen? Om eerlijk te zijn dacht ik dat het heel moeilijk zou gaan worden. De pers award, waarvoor mijn hoogzwangere medewerkster Renske was genomineerd is voor mij een hele ongrijpbare categorie, oftewel ik kan nooit goed voorspellen wie daar kanshebber is.

De team award nominatie heb ik eigenlijk al als een hoofdprijs ervaren, daar er in Nederland 18.000 kapsalons zijn en er maar zes genomineerd zijn voor deze categorie. En Mark van Westerop & zijn PRO-SOLO crew hadden zoveel fantastische series dat ik al dacht dat zij die prijs in beslag zouden gaan nemen (en zo geschiedde!).
arjan-bevers-winnaar-heren-regio-zuid
Mijn dames serie is een ander verhaal. Toen ik begon met de Coiffure Award liet ik mijn collecties (succesvol) fotograferen door topfotograaf Hans Mooijer; met hem hebben we veertien nominaties, drie keer een derde- en een keer een tweede prijs gewonnen.

In 2008 ben ikzelf mijn collecties gaan fotograferen (fotovakschool gedaan) en de eerste keer ging dat heel goed met vijf nominaties en een tweede prijs heren, die toen echt eerste had moeten zijn! Nog p.ss.g over…! 😉 en een derde prijs Color; daarop volgde drie magere jaren, waarin het me niet lukte een nominatie te halen voor de damescollectie.

Coiffure Award 2014 In 2012 en 2013 liet ik die serie fotograferen door Hans de Vries. Met succes, want in 2012 genomineerd en vorig jaar de tweede plek. Maar toch wilde ik dit jaar zélf weer alles fotograferen! Elke kapper die meedoet aan de Coiffure Award zal beamen dat het al verschrikkelijk moeilijk is om in een dag vier (vrouwen) topcoupes te maken, maar om al die kapsels dan ook nog zélf te fotograferen vraagt best veel van je creativiteit, concentratie en energie! Dat het me gelukt is om voor deze zware categorie genomineerd te worden was voor mij eigenlijk al een  overwinning op zich!

En dan mijn herenserie, tja als er dan wat zou gaan gebeuren zondag…  misschien die…? We hadden dus vier nominaties en ik heb gedacht en gehoopt op een top drie klassering. In de herencategorie waren een aantal series die ik ook een goede kans gaf, maar twee daarvan werden drie en twee… Mmm, okee, zou het dan misschien…? Laura de Graaf (eventmanager bij Schwarzkopf en eigenlijk gewoon Miss Coiffure Award) leest het juryrapport voor: “Duidelijke visie op barberconcept, sterke balans tussen modetrends en mannenkapsels,  zeer eigentijdse serie.” En dat is het moment dat ik naar mijn Mireille kijk en dat we allebei weten wat Laura dan gaat zeggen: “De Winnaar is Arjan Bevers, Avanti kappers Helmond!”

Coiffure Award 2014 Wat daarna volgt is ontlading, omhelzingen, bedankjes, heel veel felicitaties van collega’s op het gala zelf maar ook meteen een golf van SMS`jes, WhatsApp`jes (veel vrienden, familie en klanten zaten thuis gewoon lekker mee te kijken via de livestream), maar ook op Facebook ontzettend veel berichten, felicitaties en LIKES (1637 op verschillende posts tot nu toe!!). Wij zijn met team Avanti nog lang doorgegaan met feesten! De Coiffure Award is het feest van het jaar en uit ervaring kan ik inmiddels zeggen dat de edities dat je zelf een award wint helemaal fantastisch zijn!

Ik doe het niet alleen, dus ook hier wil ik mijn vrouw Mireille bedanken, team Avanti; Jos, Nancy, Golsa, Renske, Ine, Wendy, Lianne & Romee, de modellen van de shoot: Wesley, Tony en Martijn (een dag voor de shoot gespot bij de WE in Helmond!) en Pascal & Ewoud. En natuurlijk mijn kinderen Noah & Quinn, die papa’s prijs ook heel heel mooi vinden!

Op dinsdagmorgen als ik dit aan het schrijven ben beleef ik alles weer opnieuw…
“Wauw…  wat een te gek gevoel!”

Groetjes Arjan
WINNAAR Coiffure award 2014 😉