Skip to main content

Collectie Tribute 2016 – voorjaar

Tribute to veertig jaar Koffijberg!

© Koffijberg Hairdressers

Dit jaar bestaat Koffijberg Hairdressers veertig jaar en dat wordt natuurlijk op passende wijze gevierd!

Kimm Koffijberg heeft ter ere van het veertigjarig jubileum besloten dit jaar niet twee verschillende haarlijnen te presenteren, maar dit jaar wordt, zoals de nieuwe Collectie Tribute 2016 het al aanduidt, een eerbetoon aan ‘Veertig jaar Koffijberg’.

De meest iconische looks die Kimm en Richard Koffijberg in de afgelopen decennia hebben gecreëerd, zijn door Kimm in deze collectie vertaald naar mooi en draagbaar haar anno 2016. De Collectie Tribute 2016 wordt opgedeeld in een voorjaars- en een najaarseditie.

[nggallery id=3 template=caption] Model Emma

Bij de rechthoekige gezichtsvorm van dit model is het volume laag in het haar aangebracht zodat het gezicht niet te breed of te lang wordt. Door de lagen die in het haar zijn geknipt, krijgt het haar meer volume en oogt het zacht.

© Koffijberg HairdressersDe natuurlijke haarkleur van het model is vrij donker, met het risico dat ze hard over kan komen. Kimm speelt met kleur (painting en balayage technieken) om de sterke punten van het model naar voren te halen. Ze maakt gebruik van de basiskleur en past een blonde kleur toe rond het gezicht. Hierdoor krijg je een zachte uitstraling. Naar achteren toe is het haar vrij donker gehouden omdat het model niet te vaak naar de kapper wil. Zo groeit de kleur natuurlijk uit.

Model Laurien

Kimm werkt ook nu met harde en zachte lijnen. Bij dit model is het gezicht optisch smaller gemaakt door het volume hoog aan de zijkant aan te brengen. Het accent van het haar komt boven de jukbeenderen te liggen, omdat haar gezicht ter hoogte van de jukbeenderen het breedst is. Door het haar goed uit te slicen komt er luchtigheid aan de bovenkant.

afbeelding-1-xsKoele donkere tinten staan het mooist bij haar gelaatskleur. Rond haar gezicht is het haar daarom in totaliteit koel gehouden. In de massieve bovenlaag van het haar zijn juist wel zachtere/warmere tinten aangebracht, voor een softere uitstraling.

Op de foto waarop het model het haar achter het oor draagt, behoudt ze haar vrouwelijke uitstraling. Door de toegepaste kleur boven in het haar ontstaat geen helm-effect. Op de andere foto is het haar met de handen en een Seasaltproduct  gestyled en ligt het accent op lengte en luchtigheid.

Model Lianne

afbeelding-7-xsEr is goed gekeken naar een kapsel dat goed bij dit model past, qua haarkleur, volumeverdeling en uitstraling.

Om haar gezichtsvorm meer tot zijn recht te laten komen, zijn de zijkanten van het haar gedekt opgeknipt en zijn de bovenlagen niet te kort. Zou je de zijkanten langer laten, dan maakt dat haar gezicht te breed. Het accent ligt bovenop het haar. Door het uitslicen van het haar ontstaat een zachte textuur.

Omdat dit mooi bij haar gelaatskleur past, zijn verschillende grijstinten gebruikt. De diepere donkere kleuren trekt Kimm door in de lengten om low-lights te creëren.

Voor de styling is een ronde borstel gebruikt voor volume en lichte slag in het haar. Ten slotte brengt Kimm het haar met haar handen in model.

Model Lisa

Het model heeft een sterk en rechthoekig gezicht. Door de pony iets korter te knippen en door de ronde kniplijnen verkort je het voorhoofd en maak je het gezicht meer ovaal. Bij de wetlook zijn de ronde vormen weg, maar door de aangebrachte structuur blijft de zachte uitstraling behouden.

Het haar is met een ronde borstel glad geföhnd met de volumes rond naar binnen. De wetlook is een leuke variatie.

Als iemand nog niet genoeg heeft aan deze foto’s, kun je lekker verder kijken ‘behind the scenes‘.

Gefeliciteerd Koffijberg Hairdressers!
Op naar het vijftigjarig jubileum!
We kijken al naar de najaarseditie uit… spannend…! 🙂


Producten die u kunnen interesseren