Skip to main content

Help – ik heb dun haar!

Waarom heb ik dun haar?

De meeste vrouwen zijn ontevreden over hun haar. Het krult terwijl je liever steil haar wilt, het is kaarsrecht en je zou liever een mooie slag hebben, het pluist, vervelende kruinen, het is te dik maar vooral: het is te DUN!Waar je krullen makkelijk steil kunt maken, dik haar gemakkelijk dunner kunt maken ligt het bij dun haar een beetje moeilijker…

Oorzaak van dun haar?

dun haarIn de meeste gevallen gewoon erfelijkheid; van jongs af aan heb je dun haar en dat zal de rest van je leven zo zijn. Helaas pindakaas!

Dun of dunner haar kan ook van tijdelijke aard zijn; ziekte, vitaminegebrek, medicijngebruik, na de zwangerschap of stress gerelateerd. Hier hoef je je niet zoveel zorgen over te maken dit komt wel weer goed.

Ook is het zo dat bij veel vrouwen het haar dunner wordt naarmate je ouder wordt, omdat de groeicyclus van het haar korter wordt.

Hier kun je niks aan doen, je kan het wat vertragen door een gezonde levensstijl, gezonde voeding, voldoende beweging en weinig stress.

Maar ok, in dit stukje wil ik het even hebben over wat je het beste met je dunne haar kunt doen om het wat dikker te laten lijken. Wat kun je doen of wat moet je zeker niet doen? Vroeger werd iedereen met dun haar gepermanent. Er zijn een paar redenen om dit nooit meer te doen! Het ziet er niet uit, de jaren tachtig zijn echt voorbij en dun haar is kwetsbaar, een permanent maakt het kapot! Dus zit je in de kappersstoel te klagen over je dunne haar en krijg je het advies om een permanentje te nemen? Gelijk opstaan en wegrennen!

Er zijn drie belangrijke dingen die leiden tot een goede (volumineuze) coupe.

Interne linkTips voor dun en fijn haar van Arjan Bevers. Vrijdag 28 maart horen we of Avanti Kappers genomineerd is voor de Coiffure award 2014. Ik laat het jullie weten!

Groeten van Arjan


Producten die u kunnen interesseren