Skip to main content

Haarmode collectie Dame Noire

Arjan Bevers toont ons haar rauwe kant!

Haarmode collectie Dame Noire van Arjan BeversHaarmode collectie Dame Noire Arjan BeversLetterlijk vertaald betekent “Dame Noire” de zwarte dame (zie beelden). Ik wilde heel graag iets heel anders maken als voorheen. Een rauwer, ongepolijst beeld met veel contrast en voor het eerst (voor mij dan…) in zwart wit – resultaat is de lente/ zomer haarmode collectie Dame Noire! De inspiratie voor mijn serie komt van films als bijvoorbeeld Sin City waarin het contrast ook wat heftiger is als gewoonlijk.

Haarmode collectie Dame Noire Arjan BeversAls fotograaf kijk ik met veel bewondering en ontzag naar het werk van Andrew O’Toole die veel series schiet voor de Engelse Coiffure award. Er moet wel een bepaalde gaafheid in zitten maar het mag wat mij betreft zeker niet te glad worden. De tijd van helemaal glad gephotoshopte huidjes die lijken op porcelein is wel een beetje geweest denk ik.

Haarmode collectie Dame Noire Arjan BeversDe coupes zijn in hun basis wel klassiek maar als contrast redelijk heftig aangepast met veel lengte-verschillen. De pony’s die zijn  flink ingeknipt mét driehoekige vormen. Twee van de coupes zijn variaties van mijn “all time favorite” THE BOB, deze snit is er al heel lang en zal ook niet meer verdwijnen denk ik! Zeer geschikt voor wat fijner of dunner haar en very fashionable. En ontelbaar variaties mogelijk; met of zonder pony, schuin naar voren, etc. Ik vind het echt een iconisch kapsel en laat m altijd verschijnen in mijn collecties.

De collectie is genomineerd voor de Coiffure award 2014 en op 11 mei is de gala uitreiking in Amsterdam. Ik ben blij met deze collectie omdat deze laat zien waar ik als haarstylist en kapper nu op dit moment mee bezig ben! Genomineerd zijn voor de Coiffure award is al een prijs en ervaar ik als een enorme waardering maar een plek in de top drie is iets waar ik stiekem wel over droom… 😀

Arjan


Producten die u kunnen interesseren