Bad hair day

Regelmatig een bad hair day?

Een “Bad hair day” is een dag waarop je kapsel niet zit en waar je niks aan kunt veranderen. Zelfs opnieuw wassen en stylen helpen niet! Uiteindelijk blijft enkel de keuze tussen staartje, opsteken of een hoed. En de volgende dag zit je haar weer als nooit te voren.

Vaak zijn “bad hair days” veroorzaakt door een opgebouwde laag van achtergebleven styling producten (shampoo, conditioners), waardoor je haar “zwaar” en futloos wordt. Ook beschadigd haar (kleuren, permanenten, borstelen) zorgt uiteindelijk voor stylingsproblemen.

Als je regelmatig “bad hair days” hebt, is het aan te raden om een afspraak bij de kapper te maken. Laat je haar weer in model knippen of laat een ander kapsel knippen, waardoor je je haar beter in model krijgt! Vraag je kapper om advies.

Veel vrouwen hebben er ook mee te maken kort voor of tijdens de menstruatie: Het haar hangt futloos om het hoofd of lijkt van stro – het haar werkt gewoonweg niet mee ondanks alle stylingspogingen. De menstruatiecyclus kan veranderingen in de stofwisseling met zich meebrengen. Veel vrouwen hebben de neiging voor of tijdens de menstruatie ook veel meer te zweten en soms produceert de hoofdhuid ook meer talg. Dat alles kan het microklimaat op de hoofdhuid zo veranderen, dat het haar naar beneden hangt en vettiger wordt dan normaal en uiteindelijk het kapsel gewoonweg niet zit.

Tip: Als je je haar nat stylt heb je meer kans op een beter resultaat!