Skip to main content

Haartrends 2014 – Big hair

Haartrends 2014 - Big HairBig hair is back!

Je zag het veel in het begin van de jaren zestig en ook in de jaren tachtig. Maar in 2014 is big hair weer helemaal terug! Heb je lang haar, dan ga je dit voorjaar dus voor veel lucht en volume. Lees hoe je met handige producten en trucjes een fantastische grote bos haar tevoorschijn tovert.

De jaren tachtig. De tijd van de disco en de punk, trends die werden getypeerd door veel en heftig haar. Het big hair van toen is terug, alleen ogen de kapsels nu veel verzorgder en stylisher. De Kapperssite geeft je vijf tips voor een weelderige styling met veel volume en beweging.

Tip 1) Begin bij de basis.
Je kapper beschikt over speciale technieken om veel volume in je haar te knippen of te snijden. Bespreek samen met hem/haar wat het beste past bij jouw gezicht en haartype.

Tip 2) Gebruik speciale volumeproducten.
Er bestaan zowel verzorgende producten (shampoos, conditioners) als stylingproducten die speciaal zijn ontwikkeld om je haar niet te verzwaren. Je kapper kan je hier prima in adviseren!

Tip 3) Droog je haar ondersteboven, liefst met een diffuser.
Dat is een handig opzetstuk voor je föhn dat de luchtstroom over je haar verdeelt en zo voor meer beweging zorgt.

Tip 4) Toupeer je haar bij de aanzet.
Ga niet verder dan de eerste twee, drie centimeter. Anders wordt je haar één grote pluizenbos en polijst je haar vervolgens zachtjes met een borstel.

Tip 5) Gebruik volumepoeder.
Een ideale vinding! Je maakt wat scheidinkjes op je hoofd en brengt het poeder aan op je hoofdhuid. Vervolgens masseer je het door je haar en voilà!


Producten die u kunnen interesseren