Skip to main content

Richard Koffijberg krijgt Koninklijke onderscheiding

Richard Koffijberg’s tribute

Richard Koffijberg krijgt Koninklijke onderscheiding © Richard Koffijberg

Op Koningsdag, dinsdag 26 april 2016, heeft (internationale) Trendsetter Richard Koffijberg, onverwachts een dik verdiende Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn bijzondere activiteiten voor de (inter)nationale kappersbranche.

Burgemeester Eberhard van der Laan benoemde hem tot Ridder van Oranje-Nassau en spelde hem de bijbehorende onderscheiding op in De Nieuwe Kerk Amsterdam.

Koffijberg Hairdressers

Het begon allemaal in een brugwachtershuisje aan de Amstelkade in Amsterdam-Zuid. In 1976 startte hij daar zijn kapsalon. In 1997 verhuisde de kapsalon naar een groter pand aan de overkant op Scheldestraat 8. Daar groeit het familiebedrijf uit tot een van de Top kapsalons van Nederland.

Richard Koffijberg krijgt Koninklijke onderscheiding © Richard KoffijbergIn 2009 nam Kimm Koffijberg met haar partner Robert Rijnbeek de zaak over. Kimm Koffijberg zet met hetzelfde enthousiasme, knowhow, visie en daadkracht het levenswerk van haar vader Richard Koffijberg voort. Kimm geeft veel trainingen in binnen- en buitenland. Zij ontwikkelt ieder halfjaar ook haar eigen haarlijn voor Kapsalon Koffijberg, waarin zij de door haar zelf ontwikkelde nieuwste kleur- en kniptechnieken toepast.
Naast eigenaar van kapsalon Koffijberg is Kimm Global Color Director voor Keune Haircosmetics.

In 2006 is Richard Koffijberg benoemd tot lid van het bestuur van de brancheorganisatie van kappers: de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO). En in mei 2008 wordt hij unaniem gekozen tot vice-voorzitter. Hij heeft onder andere deel uitgemaakt van de onderhandelingsdelegatie om te komen tot een Cao voor het kappersbedrijf en was voorzitter van de onderhandelingsdelegatie om te komen tot een Arbocatalogus voor het kappersbedrijf.

In 2013 heeft Richard Koffijberg de Business Factory opgericht. De Business Factory heeft ruime ervaring in het geven van cursussen, trainingen, workshops en het organiseren van evenementen. Richard Koffijberg heeft zich snel ontpopt tot een van de toonaangevende managementtrainers in de branche.

Richard Koffijberg is al zijn hele loopbaan van groot belang voor de kappersbranche. Hij geeft de kapperswereld nieuwe impulsen waarvan kappers tot op de dag van vandaag profiteren. Zijn nimmer aflatende passie en inzet maakt hem tot een inspirator en leermeester voor alle kappers in Nederland en ook daarbuiten. Dat doet hij met humor en openheid en hij is daarbij erg toegankelijk.

Haarlijn Tribute 2016 – voorjaar

Ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van Koffijberg Hairdressers heeft Kimm Koffijberg besloten dit jaar geen twee haarcollecties te presenteren. Samen met Richard Koffijberg introduceren ze de haarlijn Tribute 2016  met een voorjaars- en najaarscollectie.


Producten die u kunnen interesseren