Skip to main content

Wat is een goede kapper?

Zoals beloofd…

Wat is een goede kapper? Moet die altijd duur zijn? Kun je bij een budget kapper nooit goed geknipt worden? Hoe vind ik een goede kapper? Allemaal goede vragen, maar de antwoorden zijn niet zo makkelijk!  Om maar even de knuppel in het hoenderhok te gooien; je kan bij een dure luxe kapper verschrikkelijk slecht geknipt worden en bij de budget kapper super goed!

Belangrijkste vraag: Welke kapper past het beste bij me?

Heb je lang haar waar je eens in de drie maanden twee cm af laat knippen zonder poespas dan kun je eigenlijk overal wel terecht. Ben je actief op zoek naar nieuwe baan en heb je daardoor veel sollicitatiegesprekken en weet je niet zo goed welke coupe daar het beste bij past? Ja, dan kun je dus niet zomaar overal binnen stappen, dan moet je naar een salon die behalve goed kunnen knippen ook een goed advies kunnen geven.

Er zijn veel verschillende kapsalons in Nederland. Salons waar je voor €17,50 geknipt kunt worden, maar ook waar je €85,00 of meer afrekent.
Je kunt natuurlijk vragen wat je wilt en je klanten bepalen daarna of je het wel of niet waard bent.

 

Hoe wordt de prijs eigenlijk bepaald?

In de praktijk komt het er dan op neer dat er in een salon ongeveer een euro per minuut omgezet moet worden. Salons waar je weinig betaald (€17,50 voor een knipbeurt is echt heel weinig) zijn vaak onderdeel van een keten. Ze zijn goed georganiseerd en doen niet zomaar wat.
Doordat je meestal door hele jonge kapsters geholpen word (salaris word o.a. bepaald door leeftijd) is deze lage prijs te verantwoorden. Waarschijnlijk word je dan ook binnen twintig minuten geholpen.

 

Kun je in 20 minuten een top-kapsel verwachten?

Nee eigenlijk niet, zelf zit ik achttien jaar in het kappersvak en een gouwe ouwe als “goed werk heeft tijd nodig” klopt wel vind ik.

Wij reserveren vijfenveertig minuten voor een knipbeurt (inclusief wassen & föhnen). En als ik een klant ga knippen die ik niet ken ga ik voor het wassen even bij de spiegel zitten om het haar goed te bekijken en te overleggen wat iemand wil. Ook geef ik dan meteen een advies.

Dan lekker wassen, kopje koffie halen en dan knippen, föhnen en daarna meestal nog een beetje knippen (dry cutting) om nóg wat extra diepte en vorm te krijgen. Alle producten worden uitgelegd en we gaan afrekenen. U begrijpt dat dit op deze manier niet in twintig minuten kan, dus ook niet voor €17,50.

Je kan het best wel een beetje vergelijken met een restaurant… wil je ’triple V’ eten (Veel, Vet & Voordelig) dan ga je naar de plaatselijke ‘All you can eat’ en wil je een onvergetelijke culinaire eet-ervaring dan pak je de Lekker top 100 of de Michelin gids er even bij. De laatste is duidelijk en aanwijsbaar veel beter maar misschien is het toch niks voor jou! Dus hoe meer je van je kapper verlangt des te belangrijker is het dat ie goed is!

Wat is een 'goede'kapper?

Interne link: Arjan’s tips om een goede kapper te vinden en om je zoektocht naar de beste kapper te vereenvoudigen!

Mijn overtuiging is dat een fantastische coupe best wel wat mag kosten en voor een flut kapsel is ‘een tientje’ al teveel!

Woon je in de buurt van Helmond? Dan kan ik Avanti kappers van harte aanbevelen! 😉

Groetjes Arjan


Producten die u kunnen interesseren