Skip to main content

HAAR Horoscoop 2024

HAARmonische horoscoop 2024. Wat zegt je sterrenbeeld over je haar? Kapsels en haar spreken voor zich, als je haar maar goed zit…

STEENBOK (23 december t/m 20 januari)

De zelfverzekerde steenbok laat extreme kapseltrends koud en denkt bij zichzelf:  ‘laat anderen zich maar belachelijk maken’. In een handomdraai brengt de steenbok zichzelf en zijn/ haar haarpracht stijlvol naar voren. Het motto voor veel steenbokken luidt: “minder is meer” en de kritische steenbok heeft absoluut geen behoefte aan, in zijn/ haar ogen, overbodige (mode)fratsen.

WATERMAN (21 januari t/m 20 februari)

Altijd in voor iets nieuws! Eerder minder extravagante, maar niet conventionele kapsels spreken de experimenteerbare- en voor veel openstaande waterman aan. De behoefte aan afwisseling en radicale veranderingen maken vaker wisselen van kapper of zelfs salon nodig. De coiffeur kan natuurlijk iets aanbevelen, maar uiteindelijk beslist de zelfbewuste- en leergierige watermanklant toch zelf wat er uiteindelijk met zijn/ haar haardos gebeurt.

VIS (21 februari t/m 20 maart)

In zijn/ haar privé leven houdt de vis verschillende opties open. Dit is ook het geval met zijn/ haar kapsel. Hij/ zij experimenteert en beweegt mee met vele trends. Als modetrendsetter krijgt hij/ zij het steeds voor elkaar om met nieuwe creaties voor de dag te komen. De haarstyling dient er ook voor om de kwetsbare vis meer sterkte naar buiten toe te verlenen.

RAM (21 maart t/m 20 april)

Ook als de volgeplande agenda het nauwelijks toelaat verliest het kapsel nog steeds niet ram`s aandacht. Bij een goedkope kapper een nummer trekken en wachten? Nee! Het mag gerust iets meer kosten, hoofdzaak is dat het haar goed zit. Het nieuwe kapsel is dan bijna een “harig” statussymbool.

STIER (21 april t/m 20 mei)

Een bezoek aan de kapper hoort tot een van de belangrijke rituelen van de stier. De in aanmerking komende kapsels worden reeds vooraf gezocht en vergeleken. Uiteindelijk wordt dan zeker niet gekozen voor een overdreven- of extravagant kapsel, maar belangrijk is dat het een klassiek kapsel moet worden. De stier heeft absoluut geen zin om langdurige- en moeilijke stylingprocedures te volgen – het haar moet gemakkelijk en snel gestyld kunnen worden.

TWEELING (21 mei t/m 21 juni)

Het kapsel van de tweeling komt soms zelfs op de tweede plaats! Het benadrukt datgene wat zich onder het haar bevindt: Intelligentie en een positieve uitstraling. Toch probeert elke kapper de tweeling een nóg betere look te geven, waardoor ze nog sympathieker overkomen. Door stemmingswisselingen kan de vreugde over een geweldige styling soms ook snel omslaan in gevoelens van frustratie, zoals bijvoorbeeld het geval kan zijn tijdens een bad hair day.

KREEFT (22 juni t/m 22 juli)

Aan het kapsel van de kreeft kun je zien hoe deze zich voelt. De styling van het haar weerspiegelt als het ware hoe ze zich op dat moment voelen. De kreeft heeft het liefst een klassiek- en romantisch kapsel. Als de kreeft het kapsel leuk vindt, dan blijft de kreeft deze  haartooi meestal zeer lang trouw.

LEEUW (23 juli t/m 23 augustus)

Gebrek aan zelfvertrouwen kent de leeuw niet. Dit zie je ook terug in zijn kapsel; altijd perfect gestyld! Met het nieuwe trendy kapsel is de leeuw dan een opvallend type, zowel op het werk als op elk feestje. De afspraak bij de kapper geniet de leeuw`s hoogste prioriteit. Die wordt niet graag uitgesteld.

MAAGD (24 augustus t/m 23 september)

Het bezoek bij de kapper wordt tijdig en zorgvuldig gepland. Het werk van de kapper wordt kritisch beoordeeld. Mengt hij ook de juist kleur? Knipt de kapper echt alleen maar de afgesproken twee centimeter af? Het eindresultaat is dan een klassiek kapsel zonder een snelle (mode)vervaldatum. De maagd is enkel tevreden als deze het praktische kapsel ook zelf goed kan stylen en niet te snel opnieuw een afspraak bij de kapper te moeten maken om het haar weer in het gewenste model te laten knippen.

WEEGSCHAAL (24 september t/m 23 oktober)

Wat is in en wat is (f)out? Wat past bij mij? Welke kapper kan mijn kapsel knippen? Ook wat hun kapsel betreft verandert de weegschaal altijd graag zijn/haar stijl. Vaak wordt die moeite beloond en is de weegschaal de “concurrent” altijd een haarlengte voor. Hoewel de weegschaal door Venus wordt gestuurd is hij/ zij vanuit het dierenrijk gezien een mannelijk actief sterrenbeeld. Opvallend vaak neigen weegschalen er ook toe om hun haar kort, of tot op schouderlengte te laten afknippen.

SCHORPIOEN (24 oktober t/m 22 november)

Zelfs ervaren kappers kunnen getroffen worden door onzekerheid als een schorpioen in hun kappersstoel plaatsneemt. Waarom? Ondanks alle psychologische trucs laat de coole schorpioen zich niet in de “kapselziel” kijken. Hier is de kappers intuïtieve creativiteit gevraagd, waarmee deze de geheimzinnige schorpioen zou kunnen proberen te doorgronden. Geen haar op het hoofd van de schorpioen zal eraan denken zich over te geven aan (exotische) kapselexperimenten.

BOOGSCHUTTER (23 november t/m 22 december)

De boogschutter is altijd in actie: Fitness studio, schoonheidsspecialiste en tijdens het wachten bij de kapper nog even snel de vakantie plannen. Zowel op professioneel- als privévlak wordt de stijl van het kapsel aan de outfits van het moment aangepast. In de vrije tijd speelt hun kapsel eerder een ondergeschikte rol, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens wandelingen met hun geliefde huisdier.


Producten die u kunnen interesseren