Haar zonder volume

Help, ik heb haar zonder volume!

Volgens onderzoek is haar zonder volume voor de meeste vrouwen hét grootste haarprobleem. Naast gezond haar is vol haar een van de belangrijkste criteria voor mooi haar. Vrouwen met fijn haar en diegene die aan alopecia androgenetica (kaalheid volgens mannelijk patroon) lijden is dit fenomeen bekend.

Dun fijn haarEen hulpmiddel haar meer volume te geven is bijvoorbeeld een föhn (klik op haar- en nagelverzorging)- het beste een met “volumizer-opzet,” die voor optisch voller haar zorgt en bovendien voorzichtig met het haar omspringt. Een speciale opzetonderdeel tilt het haar als het ware op door de “holle luchtbuisjes,” blaast de hete lucht tot aan de haaraanzet en stylt zo de afzonderlijke haarstrengen. De luchtbuisjes zorgen er ook voor dat het haar aan de haarwortels compleet gedroogd wordt.

Om de lokken te stylen en meer volume te geven kan men ook een zogenaamde “haarstyler” – moderne krultang gebruiken. Deze heeft verschillende hitte- en blaasstanden en men kan zich hiermee snel een creatief kapsel stylen. Met behulp van deze styler heb je je kapsel zo weer in model en kun je het ook snel weer veranderen. Voor het beste resultaat kan men het haar stylen terwijl het nog vochtig is (direct na het wassen of het droogdeppen).

Ook volume shampoos of volumekuren /spoelingen geven fijn haar meer volume, glans en veerkracht. Speciale verzorgingsstoffen zoals panthenol en zijdeproteinen versterken het haar al tijdens het dagelijks wassen en verzorgen.

Tips

Speciaal bij geblondeerd haar wordt de haarschacht van het haar opgeruwd, net zoals bij een permanent. Daardoor wint het afzonderlijke haar aan volume. Was je haar niet te vaak – was je haar om de dag. Als je een conditioner gebruikt, breng dit dan alleen aan op de uiteinden van je haar, vermijd de haaraanzet.