Skip to main content

Haartrends 2023

Veelzijdige Haartrends in 2023.

De haartrends 2023 zijn gebaseerd op gemoderniseerde klassieke kapseltrends die passen bij elke gezichtsvorm. Het accent wordt dit jaar gelegd op de natuurlijke textuur van het haar, voor een optimale gezonde, glanzende haarpracht.

Opvallend zijn dit jaar twee trendy varianten met de Pixie Cut: een variant met de klassieke Bob, de Bixie,  en de Mixie: een combinatie met het klassieke ‘matje’ of Mullet. Andere klassiekers, zoals de Short Bob, de  Lage Knot en (half) lang haar staan wederom op de nominatielijst. Kortom: dit jaar uiterste Tough Feminine Glamour met een tikje stoerheid, maar desondanks super vrouwelijk, chique en casual tegelijkertijd, maar bovenal tot in de haarpuntjes verzorgd.

1. De Bixie, Bob met Pixie Cut

Deze zomer staat in het teken van dé Bixie, een combinatie van de klassieke Bob met de Pixie Cut. Geïnspireerd door de jaren zeventig is deze ‘shaggy’ Bob wederom populair. Celebrities als Victoria Beckham en Meg Ryan hebben door de jaren heen reeds deze Pixie trend gezet voor dit (nog steeds) populaire kapsel. De Bixie is een korte-Bob variant die net over je oren valt in combinatie met gezichtsframing, zoals bijvoorbeeld laagjes of een pony. De pony mag super kort en recht geknipt worden, maar mag ook speels zijn. Laagjes zijn dit jaar een must! Kenmerken van dit kapsel zijn de rafelige (en soms korte) pony met schouderlang haar in grote lagen.

2. Mixie – Pixie met Mullet/ Matje

Wie had gedacht dat het haarmatje nogmaals trendy zou worden? Dit keer krijgt het matje de eer die het toekomt en in combi met de Pixie Cut zorgt het matje deze keer voor een schijnbaar casual, maar super classy  en vrouwelijke uitstraling.

3. Short Bob

© Kimm Koffijberg

De klassieke Bob ontbreekt dit jaar wederom niet in de top haartrends. Naast de Bixie is tevens de klassieke ultra korte Bob versie, met een maximale ’tot de kaaklijn’ lengte, erg trendy.

Het ideale zomerkapsel! Je kunt de Bob als ‘out of bed’ look dragen, natuurlijk wél glanzend  of bijvoorbeeld ook glad stylend met gel gecombineerd.

4. Glanzende Perfectie

Naast de Bixie en de Bob wordt de aandacht op Glanzend Haar gelegd. Het accent komt te liggen op je natuurlijke haar textuur en aandacht voor extra haarverzorging op het gebied van haarolie, (leave-in) conditioners en haarmaskers.

5. Lage Knot

De lage knot is dit jaar weer een succes, een keertje nonchalant, een keertje gevlochten en natuurlijk, je raadt het al, gewoon simpel een staartje met natuurlijk, mega glanzend haar.

Door Maxima’s influence misschien…?

 

6. (Half) Lang Haar

Half lang haar en lang haar is niet voor iedereen weggelegd, maar is zeker de moeite van het vermelden bij de Haartrends 2023. Wederom met natuurlijk extra aandacht voor natuurlijk, glanzend en verzorgend haar.

Tip redactie: laat je lange haar  ietsje korter knippen, waardoor het er gezonder, voller, glanzender en minder pluizig uitziet…

 

Interne gerelateerde links


Producten die u kunnen interesseren